Ege Hapis hayatı sona erecek

Hapis hayatı sona erecek

27.10.2018 - 03:33 | Son Güncellenme:

Fazla kiloları nedeniyle 15 yıldır evden çıkamayan, Nuran Gençer’e (67) Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel yardım eli uzattı

Hapis hayatı sona erecek

İzmir’in Urla ilçesinde yaşayan tromboflebit hastası Nuran Gençer yıllar içinde aldığı fazla kilolar sonucu yatağa mahkum hale geldi. Artan kilosuyla birlikte kalp, akciğer, böbrek ve vücuta yaralar gibi birçok sağlık sorunu yaşayan, nefes almakta dahi güçlük Gençer’i ziyaret eden Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel ve Evde Sağlık Hizmeti Birimi, ilk muayenesini yaptı ve tedavi sürecini başlattı. Gençer’in tedavisi için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Demirel, “Nuran Hanım’ın oğluyla poliklinikte karşılaştım, annesinin durumunu anlatıı. Sonra kendisiyle telefonda görüştüm, evden çıkamadığını duyunca ‘Biz geliriz’ dedim. Normalde heyetle yapılan evde sağlık uygulaması yok ama uzman hekim arkadaşlarımıza rica ettim. İyi ki gelmişiz, umarım faydamız olur” dedi.

Haberin Devamı

172 kiloya ulaştı

Önce diyet ve medikal tedavi uygulayacaklarını dile getiren Demirel, daha sonra ameliyat gerekebileceğini belirtti, “Nuran hanım 1.50 boyunda ve 172 kilo ağırlığında, boy kilo oranına göre en az 100 kilo vermesi lazım. Bu hemen olacak birşey değil, öncelikli hedef 50- 60 kilo vermesini sağlayıp, onu yürüyebilir hale getirmek. Daha sonra kilo verimi hızlanır. Kendisini serviste gözetim altına alacağız. Gerekirse İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edeceğiz” şeklinde konuştu.

3 KİŞİ BAKIYOR

Gençer de yıllardır hapi hayatı yaşadığını dile getirdi, “Başhekim Demirel’i evimde görünce yaşadığım mutluluğu anlatamam. Çok çaresizdim. 2 oğlum, 1 kızım var. Eşimle birlikte bana onlar bakıyor. Evde üç kişinin desteğiyle zor ayağa kalkıp yürüyorum. Yürümekse çok acı verici, bu durumdan kurtulmak istiyorum. “ dedi.