Ege Hayatını eşi ve kızlarına adadı

Hayatını eşi ve kızlarına adadı

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’de, 2 evladını ALS-MNH (Amyotrofik Lateral Skleroz- Motor Nöron) hastalığından kaybeden 61 yaşındaki Süleyman Abay hayatını, aynı hastalıkla mücadele eden 2 kızı ve felçli eşine adadı.

Hayatını eşi ve kızlarına adadı

İzmir’de, 2 evladını ALS-MNH (Amyotrofik Lateral Skleroz- Motor Nöron) hastalığından kaybeden 61 yaşındaki Süleyman Abay hayatını, aynı hastalıkla mücadele eden 2 kızı ve felçli eşine adadı. Abay, 25 yıl önce 1.5 yaşındaki kızı Narin’i ALS hastalığından kaybettikten sonra oğlu Mahsun’a da 1996’da aynı hastalık teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

İkinci evlat acısı

Dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş’ın işe yerleştirdiği Abay, oğlunun yatağa bağımlı şekilde yaşamını sürdürmesinin ardından eşine destek olabilmek için işinden ayrılmak zorunda kaldı. Oğlu Mahsun’u 2007 yılında kaybeden Abay’ın kızı Sakine Abay da 5 yıl sonra aynı hastalığa yakalandı. Kızının hastalığına üzülen anne Latife Abay, 56 yaşındayken geçirdiği beyin tümörü ameliyatının ardından felç oldu. Hem kızının hem de eşinin bakımını üstlenen Abay’ın en küçük kızı Nuray’a da iki yıl önce aynı hastalık teşhisi konuldu. Hayatının son 15 yılını evinde eşine ve çocuklarına bakarak geçiren Süleyman Abay, hayatını çocuklarına ve eşine adadığını, bu durumdan da çok mutlu olduğunu söyledi. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne bağlı evde sağlık hizmetleri ekiplerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını vurgulayan Abay, ekiplerin her hafta çocuklarını ve eşini kontrole geldiklerini ifade etti.