Ege Hayırlı damat imdada yetişti

Hayırlı damat imdada yetişti

14.08.2010 - 00:11 | Son Güncellenme:

Karaciğeri iflas eden Bayram Kaya için damadı Fahri Özyetiş bıçak altına yattı. Genç adamın ciğerinden alınan parça kayınpederine ikinci hayat hediyesi oldu

Hayırlı damat imdada yetişti

Emlakçı Bayram Kaya (57), 1.5 yıl önce hızla kilo vermeye başladı. Kısa sürede çok zayıflayan Kaya, doktora gidince kötü haberi aldı, siroz olduğunu öğrendi. Üç çocuk babası talihsiz adam için tek çare organ nakliydi. Bunun üzerine İzmir Özel Kent Hastanesi’ne başvurdu. Önce ailesi gönüllü oldu, karaciğerlerinden parçayla şifa vermek istedi. Ancak eşi ve iki kızının kilolu, oğlunun ise yaşının küçük olması engel çıkardı.
Bayram Kaya’nın imdadına kızı Sevgi’nin eşi Fahri Özyetiş (36) yetişti. Damadının bir an bile tereddüt etmeden karaciğerinden parça vermeye gönüllü olması üzerine büyük mutluluk yaşayan kayınpeder, zaman kaybetmeden ameliyat masasına yattı. Özyetiş’ten alınan karaciğer parçası Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Prof. Dr. Mehmet Alper’den oluşan ekip tarafından başarıyla nakledildi.

“Aramızda özel bir bağ var”
Her ikisi de zorlu operasyonu sağlıklı olarak atlattı. 17 aylık oğluna kayınpederinin soyadı olan Kaya adını veren hayırlı damat Özyetiş, birkaç gün içinde taburcu oldu. Bayram Kaya da hızla iyileşmeye başladı, “Damadımla aramızda artık özel bir bağ oluştu. Bu kadar büyük bir fedakarlık beklemiyordum. Allah ondan da, kızımdan da razı olsun. Bana yeni bir yaşam verdiler” dedi.
Bornova’da bir restoranda garson olan Fahri Özyetiş de, “Kayınpederim, bana zamanında en kıymetli varlığını, kızını verdi. Hastalanınca gözümüzün önünde eriyip gitmesine gönlüm razı olmadı. Kızının ya da benim ciğer parçası vermem arasında fark yok? Ben de onun evladıyım” diye konuştu.