Ege Hedef, 480 kilometre!

Hedef, 480 kilometre!

12.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Hedef, 480  kilometre

Avrupa ve Asya’nın tek dünyanın 3. büyük demiryolu fuarı olan Eurasia Rail fuarizmir’de ilk defa kapılarını açtı. 25 ülkeden 200 katılımcının yer aldığı etkinlikte, Metro ve İZBAN da stant açtı.

Haberin Devamı

Avrupa ve Asya’nın tek, dünyanın 3. büyük fuarı Eurasia Rail-Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenle fuarizmir’de açıldı. Başkan Tunç Soyer, Türkiye’nin demiryolu hikayesinde çığır açan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde kentte raylı sistem yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.

‘Yatırımlar sürecek’

Başkan Soyer, “179 kilometre raylı sistemi orta vadede 340 kilometreye biraz daha uzun vadede 480 kilometreye çıkaracağız. Hafif raylı sistem ağını çok daha yoğun bir biçimde kent ulaşımında kullanmak istiyoruz. Buca-Halkapınar Metrosu ve Çiğli Tramvayı projeleri hazırlandı ve bakanlığa sunuldu. İzmir bir kalp gibidir. Tarih boyunca batıyla doğu arasında yürek olma vazifesini üstlenmiş. Nasıl ki bir kalp vücutta kan pompalama işlemini yaparsa, İzmir bu coğrafyada yürek olmuş, batının damarlarını doğuya, doğunun damarlarını batıya pompalamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Hat müjdesi

Başkan Tunç Soyer, ESBAŞ’tan fuarizmir’e uzanan bir tramvay hattı için de çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

Eurasia Rail Fuarı’nın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun da, yerli firmaların fuara katılımının yüzde 40’tan 60’a yükseldiğini belirtti, “Doğaya saygılı bir ulaşım modeli olan demiryolları, geleceğimiz ve çocuklarımız için de çok önemli. Bu fuar ufkumuzu açacak, cesaret verecek” diye konuştu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da “Ankara ve İstanbul’dan sonra şimdi de Ege’nin incisi İzmir’de bu fuarın yapılması bizim için önemli. Çünkü ilk demir yolları bu şehirde başlamıştır. Demiryolu, başta İzmir olmak üzere tüm ülkemizi geliştirecek” dedi. Almanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Çin, İtalya ve Rusya gibi 25 ülkeden 200 önemli katılımcının yer aldığı Eurasia Rail’de İzmir Metro ve İZBAN da yer alıyor.