Ege Hedef ‘engel’siz yaşam

Hedef ‘engel’siz yaşam

05.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Hedef ‘engel’siz yaşam

Muğla Büyükşehir ile Bodrum Belediyesi, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için seferber oldu. Muğla’da engelsiz plajlar 14’u buldu. Bodrum’da ise bina içine kolayca ulaşımı sağlayacak merdiven asansör uygulaması başladı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların herkes gibi denize girebilmesi için başlattığı ‘Engelsiz Plaj’ projesini genişletti. İl genelinde 9 ilçede 14 engelsiz plajın bulunduğu Muğla’da hedef Datça Kumluk Plajı’nı da engellilerin kullanımına uygun hale getirmek. Engelsiz plajlarda bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar ve özel soyunma kabinleri ücretsiz olarak kullanılabilirken engelli vatandaşların rahatlıkla denize girmesi sağlanıyor.

Hedef ‘engel’siz yaşam

Merdiven asansör

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, engellilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için mesai gözetmediklerini söyledi.

Bodrum Belediyesi de, engelli bireylerin belediye hizmetlerine rahatlıkla erişimini sağlamak amacıyla merdiven asansör uygulamasını devreye soktu. Bugüne dek, sadece hizmet binası girişine engelli rampalarını kullanarak ulaşabilen vatandaşlar, kurulan sistem sayesinde artık üçüncü kata kadar rahatlıkla çıkabilecek. Böylece engelli vatandaşlar, Bodrum Belediyesi’nin hemen her birimine ulaşarak rahatlıkla işlerini halledebilecek. Belediye Başkanı Ahmet Aras, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yazarlar