Ege Hedef, geçen yılın başarısını aşmak

Hedef, geçen yılın başarısını aşmak

04.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediyesi’nin ücretsiz dershanesi GAZİGEM’in üniversite ve Anadolu Liseleri’nde gösterdiği başarı, bir etkinlikle kutlandı.

Hedef, geçen yılın başarısını aşmak

Bu yıl yaklaşık 1800 öğrenciye hizmet verecek olan GAZİGEM, yeni eğitim yılının açılışını pilav günüyle yaptı. Geçen yıl LYS’de yüzde 94.28 başarı yakalayan GAZİGEM’in gurur kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, amaçlarının eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu belirtti.
Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin büyük bir hızla büyüdüğüne inandıklarını söyleyen Başkan Şenol, “Bu yıl 1800 öğrenci kaydı yaptık, öğretmen kadromuz 50’yi buldu. Bu başarıda büyük emeği olan öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Şenol, önümüzdeki yıl ilk sınavlarda ilk üçe giren öğrencilere laptop hediye edeceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Yaşlılar gününde ziyaret

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle ilçede yaşayan en yaşlı kişi 101 yaşında, dört çocuk, 14 torun sahibi Muhtar Tügen’i ve 90 yaşındaki Ali ve Semahat Sabuncuoğlu çiftini de ziyaret etti. İnce, “Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişiler ve devlet olarak öncelikli görevimiz” dedi.

Adnan Saygun’a Say’lı kutlama

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, dördüncü yılını Fazıl Say konseriyle kutladı. Dünyaca ünlü piyanistin konserini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Türkegül Kocaoğlu da izledi. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde müthiş bir performans sergileyen Fazıl Say, finaldeki bitmeyen alkışlar nedeniyle defalarca sahneye dönmek durumunda kaldı. Kocaoğlu, gecenin sonunda sanatçıya çiçek sunarak İzmirliler adına teşekkürlerini dile getirdi. 2008 yılının Aralık ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi, teknik özellikleriyle Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezlerinin başında geliyor.