Ege Hedef ‘Kalıcı Liste’

Hedef ‘Kalıcı Liste’

26.03.2018 - 02:06 | Son Güncellenme:

Etkinliğe katılan il ve ilçe yöteticileri destek istedi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, “Gereken her konuda Ayvalık’ın yanınızdayız” dedi

Hedef ‘Kalıcı Liste’

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, 24-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen Tarihi Kentler Birliği ‘Ayvalık Bölge Toplantısı, Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüraslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği üye olan belediyelerin başkanları, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Sahip çıkalım’ mesajı

Toplantıda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı” Ayvalık, ülkemizin nadide güzelliklerini içinde barındıran bir kenttir. Sokaklarında gezerken, insan ayrı bir haz alıyor. Dolayısıyla tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, “Bizi biz yapan değerlerimizden kopmamamız gerekir” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçede 2 binin üzerinde tarihi taş binanın bulunduğuna işaret ederek, bu binaların elden geçirilmesi gerektiğini ve Ayvalık’a bu konuda destek olunmasını istedi. Balıkesir Valisi Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu’dan da özellikle Ayvalık’ın alt yapısı konusunda destek beklediğini belirtti. İlçenin UNESCO’nun Kültürel Mirasları Listesi’ne geçicide olsa girebilmesinde destek verenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Destek istediler

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan da, “Ayvalıkta çok daha fazlası var ama tescilli yapıların elden geçirilmesi gerekli, bu konuda bakanlığın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

3400 kültür varlığı

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, “Balıkesirde 3 bin 400 kültür varlığımız var, bunun 2006 tanesi Ayvalıkta. Ayvalık muhteşem bir coğrafya, muhteşem bir şehir. Geçici listede kalmaz, Ayvalık gelecekte mutlaka UNESCO’nun kalıcı listesine girecek. Biz, yardımcı olmak ve işbirliği yapmak, kısacası; kültürel mirasların korunması için buradayız” dedi.