Ege Hedef sıfır sorun

Hedef sıfır sorun

03.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Hedef sıfır sorun

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin dışsatım rakamlarını daha yukarıya taşımak amacıyla kurduğu ‘Üye İlişkileri Timi’ ithalatçının standartlarına uygun ürün için her türlü desteği veriyor.

Haberin Devamı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nce (EYMSİB) sorun ve taleplere hızla çözüm üretmek amacıyla kurulan Üye İlişkileri Timi, çalışmalara başladı. Hem dışsatımcının hem de üreticinin sorunlarını dinleyen tim, 406 üyeyi tek tek ziyaret ettikten sonra, ihracata giden ürünlerin kalitesinin artırılması amacıyla yaş meyve sebze üreticilerini bilgilendirmek için harekete geçti.

Bakanlıkla işbirliği

Türkiye’ye 2018 yılında 831 milyon dolar döviz kazandırdıklarını ve 2019 yılı için de 1 milyar 50 milyon dolar ihracat hedefi koyduklarını belirten EYMSİB Başkanı Hayrettin Uçak, şöyle konuştu:

“İthalatçı ülkelerin beklentilerine uygun kalite ve standartlarda üretim hayati derecede önem arz ediyor. Hedeflerimize ulaşmamız için meyve-sebze üretiminin sağlıklı olması gerekiyor. Üye İlişkileri Timi; Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri, ziraat odaları ve tarımsal kooperatifler ile işbirliği içerisinde üreticileri bilinçlendirmek sahada çalışıyor. Üyelerin talep ve isteklerini yazılı rapor olarak yönetim kuruluna sunuyor. Konuyla ilgili alınan kararlar ve çözüm önerileri doğrultusunda yapılması gereken işlemler hayata geçiriliyor.”