Ege 'Hedefimiz ilk 10'

'Hedefimiz ilk 10'

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

12. Travel Turkey’nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Nitelikli turisti ülkemize çekmemiz çok önemli. Bunun için Turizm Geliştirme Fonu hazırlanıyor” dedi.

Hedefimiz ilk 10

Partner ülkenin Makedonya, partner ilin de Diyarbakır olduğu, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, fuarizmir’de kapılarını açtı. Açılış kurdelesini kesen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu itibariyle 40 milyon yabancı turist hedefimiz gerçekleşmiş olacak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, da “Bizde bu coğrafya, bu zenginlik, bu insan dokusu, bu misafirperverlik olduğu müddetçe Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde turizm sektörü büyümeye devam edecektir” dedi. Konuşmada yeni hedefin nitelikli turisti ülkeye çekmek olduğunu belirten Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bir üst lige çıkma zamanı geldi. Bundan sora küçük hesapların değil, büyük hedeflerin peşindeyiz. Turizmin en önemli ayağı olan ulaşım konusunda gerekli altyapıya sahibiz. Dünyanın en büyük havalimanını hizmete açtık. THY gibi global bir markaya sahibiz. Her yıl filosuna 50 uçak ekleyecek, siparişleri verildi. Devletle iç içe planlama ve koordinasyon yapacağımız tanıtım ağırlıklı bir fon da oluşturacağız. Turizm Geliştirme Fonu’yla ilgili hedefimiz de yılbaşından sonra bunu yasalaştırmak ve özel sektörün Türkiye tanıtımında, Türkiye’nin turizmle ilgili politikalarında fikir sahibi olmasını sağlamak. Amacımız sezonu uzatmak, maliyet ağırlık değil, gelir ağırlıklı konsepte yönelmek. Bunu yaparsak uzun vadeli turizm politikası ile gelirde ilk 10 turizm ülkesi arasında yer alabiliriz. Ayrıca 11 turizm meslek lisesini de gelecek yıl itibariyle kolej statüsüne getirileceğiz, üç yabancı dil mecburi olacak.”

Haberin Devamı

Hedefimiz ilk 10

Otelcilere tavsiyeler

Otelciler ve diğer paydaşlara da büyük görev düştüğünü vurgulayan Bakan Ersoy, “Patronların yüzde 95’i, otellerine geldiklerine genel müdürlerine doluluğu soruyor. Yarından itibaren genel müdüre soracağınız soru, otelin doluluğu değil; ‘Gecelik kişi başı gelirimiz ne oldu?’ olmalı. Bunu artırmazsak turizmdeki kaliteden taviz vermeye devam ederiz. Yarından tezi yok otellerin genel müdürlerine ‘Kişi başı gecelik gelir ne?’ diyeceksiniz sonra doluluğu soracaksınız, en son da maliyetleri soracaksınız. Nicelikten çok nitelikli turiste odaklanacağız. Önceliğiniz geliri artırmak olmalı. Eğer maliyet olarak turizm yaparsanız sonuç alamazsınız. Fiyat artırmak kolay iş değil. Önce vereceksiniz sonra alacaksınız. Karşılıksız fiyat artışına girmek mümkün değil” diye konuştu.

FUARDA NELER VAR?

12. Travel Turkey İzmir, 38 ülkeden ve 48 ilden toplam 1200’ün üzerinde katılımcıyı ağırlıyor. Yarın sona erecek fuarda; seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi firmaları, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, yat ve kurvaziyer turizmi/marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, kalkınma ajansları, havayolları, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipman firmaları, turizm taşımacılığı, bilgi ve enformasyon teknolojileri ve sağlık kuruluşları yer alıyor.