Ege 'Hem sahnede hem televizyonda olacağız'

'Hem sahnede hem televizyonda olacağız'

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Hem sahnede hem televizyonda olacağız

Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören’le, yeni sezona dair projelerini ve duayen oyuncu Haldun Dormen’in önerisiyle açılan, İzmirlilerin yeni buluşma adresi Back Stage Vip Cafe’yi konuştuk.

Haberin Devamı

Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören ile Haldun Dormen Sahnesi altında açtıkları Back Stage Vip Cafe’de buluştuk. İşgören, hem izmirlileri hem de tiyatroya gelen misafirleri ve ünlü oyuncuları ağırlayan mekanı anlattı, yeni sezona dair projelerini Milliyet Ege’ye anlattı.

- Haldun Dormen’in yaşamınızdaki yeri nedir?

Ne zaman zorlansam ya da hayal etsem soluğu onun yanında alırım. Bilgi ve tecrübelerinden çok kez yararlandım. Geldiğim noktada büyük payı var. Kendisine minnet duyuyorum.

- İstanbul’da şube açma fikri nasıl oluştu?

İstanbul’dan hep talep alıyorduk. Taleplere 2015 yılında olumlu yanıt verdik ve Nişantaşı’nda bir şube açtık. Oradaki öğrencilerimiz Ekim ayında İzmir’de oyunlarını sergilemeye gelecekler.

Haberin Devamı

- Back Stage Vip Cafe’nin açılış öyküsünü anlatır mısınız?

Hem sahnede hem televizyonda olacağız

Burası iki yıldır boş duruyordu. Seyircilerimizin oyun öncesi ya da oyun sonrası keyifle zaman geçirebileceği bir mekan açma düşüncesindeydik. Mekanın isim fikri ise Haldun Dormen’den geldi. Kendisi, “Broadway’de birçok restoranda mekanda genç oyuncular çalışıyor burada da öyle olsun” dedi. Mutfak dışında tüm çalışanlarımız oyunculardan oluşuyor. Göksel hocam da bize destek oldu. Birçok ünlü sanatçı da misafirimiz olacak.

- Mekânda bizleri neler bekliyor?

Burası yıllar önce İzmir’in buluşma noktasıydı. O zamanlar eski Çınar Sineması vardı. Sinema salonunu tiyatroya dönüştüreli 5 yıl oldu. İzmir halkı için o buluşma noktasını yeniden canlandırmak istedik. Oturup dinlenecekleri sonra da keyifle oyun izleyebileceği bir yer yaratmak istedik. Şanslı Masa, Günün Sorusu, Kahve Günleri, Chaplin’i Bul Waffle’ı Kap, Puzzle yapmak vb. gibi birçok farklılık ile karşılıyoruz misafirlerimizi. Ayrıca her masaya farklı tiyatrocu, yazar, filozof isimleri koyduk. En güzel tarafı da masada otururken bilmiyorsa Shakespeare’in kim olduğunu öğreniyor. Mönümüz de tiyatro sözlüğü gibi oldu. Yiyecek içeçeklerin isimlerinde karakterleri, oyun isimlerini ve tiyatro terimlerini kullandık.

- ‘Şanslı Masa’ nedir?

Haberin Devamı

Eğer Back Stage’te 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zil sesi duyuyorsanız bu çekiliş başlıyor demektir. Kazanan şanslı kişi o ana kadar ne yediyse ücret alınmıyor.

- Sizce İzmirliler mekânı yeterince tanıyor mu?

Henüz değil ancak bir kez gelen bir daha geliyor. Bunda şeflerimizin de emeği büyük. Turistler de geliyor.

- Sezona hangi oyunla “perde” diyeceksiniz?

Ekim ayında perdelerimizi açmak istiyoruz. Yazdığım “Soylular ve Köleler” müzikali var. İzmir etkileyici bir aşk hikayesi izleyecek. Bir de bitirmek üzere olduğum başka bir oyunum var. Onu da sezon içerisinde seyirci ile buluşturacağız. Ayrıca Mart ayında prömiyerini yaptığımız “Başroldeki Kadınlar” yeni sezonda da seyirciyle buluşacak. Bir de “Kamp 17” var tabi. Film tadında bir oyun izlediklerini söyleyen seyircilerimiz defalarca geldi. Kasım ayı itibariyle de çarşamba günleri Actor Club oyuncuları da yeni oyunlarla seyirciyle buluşmaya devam edecek.

‘Cannes Festivali gibi tören olacak’

- Actor Club’den biraz bahseder misiniz?

Haberin Devamı

Tozu Tiyatrosu’ndan eğitim aldıktan sonra tiyatro yaşantısına devam etmek isteyen öğrencilerimiz için “Yeni Aktörler” adlı bir ekip kurmuştum. Yeni Aktörler’de 1 yıl devam edip mülakat ile girilebilecek bir kulüptür Actor Club. Avukatlar, bankacılar, öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri, doktorlar var. Yazarlar, yönetmenler doğuyor. Yeni sezonda da eğitim çalışmalarımız olacak. İlgilenen herkes 15 Ağustos’tan sonra bizi arayarak bilgi alabilir.

- İzmir’e kazandırdığınız bir de ödül töreni var…

Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri geçen yıllarda uluslararası ödüller listesine girdi. Bu bizi çok gururlandırdı. Geçen sezon törenimizin ana sponsoru İZPEK oldu. Bu sene 10’uncusunu düzenleyeceğiz. Düşündüğümüz değişiklikleri faaliyete geçirirsek İzmir’de de Cannes Film Festivali gibi bir ödül töreni olacak.

15 bin kişiye ücretsiz oyun

Ücretsiz oyunlardan nasıl dönüşler aldınız?

İZPEK Tiyatro Günleri’nde çok güzel dönüşler aldık. 15 bin kişiye ulaştık. Çevre köylerde hiç tiyatro oyunu izlememiş birçok çocuk ve yüzlerce insan var. Salondan ayrılırken yüzlerindeki mutluluğu görmeliydiniz. Yeni sezonda da seyircilerimizi oyunlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Yeni projeleriniz olacak mı?

Bu sezonda TV ve sinema projelerimiz var. Bu sezon projelerimiz gerçekleşirse hem tiyatro sahnesinde hem de televizyonda yer alacağız.