Ege ‘Her doğru işte varım’

‘Her doğru işte varım’

23.08.2017 - 04:39 | Son Güncellenme:

Kültürpark’ta, Ben TV’ye açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Önümüzdeki 1.5 yılı hemşehrilerimize yararlı olacağını düşündüğüm işler yaparak geçireceğim. İzmir’e yapılacak her türlü doğru işte varım” dedi

‘Her doğru işte varım’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEF açılış töreninden Kültürpark projesine kadar kent gündeminde yer alan pek çok önemli konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, 2004 yılında göreve geldiği ruh, inanç, heyecan kişilik ve yaşam biçimiyle çalışmaya devam ettiğini söyledi. Ben TV’de Erol Yaraş’ın sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, “13.5 yıldır özveriyle çalıştım. 1.5 yıl daha var. Onu da İzmirli hemşehrilerimize yararlı olacağını düşündüğüm işler yaparak geçireceğim. İzmir’e yapılacak her türlü doğru işte varım. Ama yanlışta yokum” dedi. Kültürpark’taki yayında kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, Fuar’ın gelecek yılki partner ülkesi için de şimdiden çalışmalara başladıkları müjdesini verdi.

Haberin Devamı

‘Çıtayı yükselttik’

86. İEF’nin partner ülkesi Rusya’yla yapılan toplantılarda karşılıklı imzaların atıldığını ve birçok protokol imzalandığını belirten Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, “Önemli olan, yapılan anlaşmaların karşılığını almak. Ben son derece başarılı olduğumuza inanıyorum. O da önümüzdeki süreçte kendini gösterecek. Rusya, Enternasyonal Fuar’ın çıtasını, fuarın en şaşalı dönemine yükseltti. Bize ve hükümete düşen görev, çıtayı yükseltmeye devam etmek” dedi.

‘Barışa katkı koyduk’

Bu yılki fuarın ziyaretçi açısından çok dezavantajlı bir sürece denk geldiğini de kaydeden Kocaoğlu, “Kurban Bayramı sonrasına bırakamadık, öncesine aldık. Bayram tatili uzadı ve yaz sezonu bitmedi. Bunların hepsi ziyaretçi açısından birer handikap ama iyi gidiyor. Fuar için herkes özveride bulundu. Hükümet ile birlikte Rusya gibi ekonomisi dev bir ülkeyi partner ülke yaptık, önemli iş bağlantıları yapıldı. İzmir, İEF sayesinde barışa katkı koydu. Umarım bölgemizde terör biter, ülkemize, bölgemize, dünyaya barış gelir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fuarın açılışı töreninde, kendilerine birinci sırada yer ayrılmadığı gerekçesiyle salondan ayrılan CHP milletvekilleriyle ilgili de ilk kez konuşan İzmir Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bir salon var; 26’ı da yabancı bakan, cumhurbaşkanı, bakan yardımcısı, büyükelçi ve müsteşar düzeyinde konuk var. Bunları devlet protokolüne göre oturtmanız lazım. O nedenle bütün milletvekillerine, sadece Cumhuriyet Halk Partili sadece Adalet Kalkınma Partili değil, bütün milletvekillerine 2. sırada yer ayrıldı. Öyle ya da böyle.. Hepsi bizim arkadaşımız, kardeşimiz.”

‘Dayatmaya karşıyız’

Ulaştırma master planının yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Aziz Kocaoğlu, İnciraltı’ndaki tüp geçidin karadan nasıl geçeceği konusundaki önerilerinin dikkate alınmadığını belirtti, şöyle devam etti: “Bu kente yapılacak her türlü doğru işte varız, yanlışta yokuz. Burası doğal SİT alanı.. Siz buraya TOKİ gelecek diye planlamayı Büyükşehir’den alıp ve 80 yere dağıtıp sonra, ‘Ben bu yanlışı dayatıyorum’ derseniz, kim derse desin yasal hakkımızı bugüne kadar aradık, bundan sonra da arayacağız.”

Haberin Devamı

‘Kültürpark için bekleyeceğiz’

Kültürpark’ın yeşilini artıracak ve bina yoğunluğunu azaltacak projelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘koruma planı olmadığı’ gerekçesiyle onaylanmaması konusunda da ilk kez konuşan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Fuar holleri 23 bin 500 metrekare.. Bu holler, bu plan varken, burası aynı statüdeyken yapıldı. Mevcut plan esas alınarak yapıldı. Mevcut planın zaten bir koruma planı olduğuna dair kararlar var. Kimseyi suçlamıyorum. Öyle bir hakkım yok ama kafamda soru işaretleri var. Holler varken istenmeyen belgeler şimdi neden isteniyor? Koruma planı istiyorlarsa, Koruma Kurulu neden bizi 1 yıl oyaladı? Kültür Bakanlığı’na gittim. Bakan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı’yla görüştüm ve bu sonuç geldi. Burada bir şey yok. Kültürpark’tan kurul kararı olamadan, üniversite raporu olmadan, Orman’ın raporu olmadan kim bir ağacı kesebilir? Mümkün değil. Peki biz ne yapacaktık? Holleri, Atlas Pavyonu’nu, Celal Atik’i, İsmet İnönü Kültür Merkezi’ni yıkacaktık. Sadece Celal Atik’in ve hollerin olduğu yerde, 35 bin metrekare binayı yıkıp 11 bin metrekare bina yapacaktık. Yani, en az 20 dönüm yeşil alan artacaktı. Şimdi Kurul’a, ağaçların rehabilitasyonu, yeşilin artması, yolların doğal malzemelerden yapılması gibi, projenin inşai faaliyetleri dışındaki kısmını yapmak için müracaat edeceğiz. İzin çıkarsa bunları yapacağız. Çıkmazsa bekleyeceğiz. Kilit taşlar, otoparklar buraya yakışmıyor. Hepsiyle ilgili planımız var.”