Ege ‘Her şey mutlu Balıkesir için’

‘Her şey mutlu Balıkesir için’

10.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu atıklarla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti, “En hassas olduğumuz konu, halk sağlığını korumak” dedi

‘Her şey mutlu Balıkesir için’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sterilizasyon yöntemiyle tıbbi atıkları bertaraf ediyor. 20 ilçenin tamamında, kamu hastaneleri, özel hastaneler, diş hastanesi, aile sağlığı merkezleri, muayenehaneler, özel sağlık poliklinikleri, veteriner klinikleri ve diğer sağlık kurumlarının yer aldığı toplam 470 noktadan, aylık ortalama 95.000 kilogram tıbbi atık toplanıyor.

Haberin Devamı

Sterilizasyon işlemi

Enfeksiyöz, patolojik ve kesici-delici atıklar olarak tanımlanan tıbbi atıklar, rutin program kapsamında sağlık kurum ve kuruluşlarından lisanslı tıbbi atık taşıma araçlarıyla toplanıyor. Toplanan atıkların bertarafı, Büyükşehir Katı Atık Entegre Tesisi’nde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi’nde yüksek sıcaklık ve basınçta gerçekleşen işlemle sağlanıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ ve atık üreticileriyle yapılan ‘Tıbbi Atık Toplama Sözleşmesi’ne uygun olarak hassasiyetle gerçekleştirilen süreç, tıbbi atıkların insan sağlığı üzerine olumsuz etkilerini önlemekle beraber, bitki örtüsü, yeraltı ve yüzeysel su alanları ile su rezerv sahalarının korunmasını sağlıyor.