Ege ‘Herkes İzmir’i konuşacak’

‘Herkes İzmir’i konuşacak’

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in gönlüne girdiklerini belirten AK Parti Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci: Pazar günü en çok İzmir konuşulacak.

‘Herkes İzmir’i konuşacak’

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, “İzmir’in bu seçimi alacağını düşünüyorum. O senenin bu sene olduğunu düşünüyorum. Maalesef sizlerin huzuruna gelip de ‘Ceketimizi koysak alırız’ dendi bu şehirde. 30 tane yeni ceket mi yaptırmışlar? Şimdi milletimizin takdiri, kararı ne ise o. Ama ben o senenin bu sene olduğunu düşünüyorum. Sizler de ona göre hazırlıklarınız yapın, Pazar günü Türkiye’nin hatta dünya en çok İzmir’i konuşacak. O dediğim 30 var ya onun yarısının bile yakınından geçmeyecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zeybek oynayacak

Gazetecilerle bir araya gelen Zeybekci, Karşıyaka Çarşı’dan 5 saatte çıkamadıklarını kaydetti; “O çarşı caddesinin bölgedeki vatandaşların ilgisini görünce İzmir bizi almış öyle görünüyor. Biz bence İzmir’in gönlüne girdik diye düşünüyorum. Matematik olarak ölçtüm ve girdim diye düşünüyorum” dedi. Seçildiği takdirde 31 Mart Pazar günü nasıl bir kutlama yapılacağı konusunda da detaylar veren Zeybekci, Konak Meydanı’nda zeybek oynamak, Gündoğdu Meydanı’nda sabahlamak, sabah gün doğuşunu seyretmek istediklerini söyledi.

‘Kemeraltı parlayacak’

Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yapan Nihat Zeybekci, dünyanın en büyük açık hava çarşısında tarihi dokunun canlandırılarak parlayan yıldız haline getirileceğini söyledi.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni de gezen Zeybekci, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Davet üzerine bir balık restoranına oturan Zeybekci, İzmir’in genel durumu ve çözüm getiren projeleri hakkında bilgi verdi.