Ege Hesap zamanı

Hesap zamanı

01.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege derbisinde pazar günü Akhisar Bld’yi ağırlayacak Altay, kabus gibi geçen sezonun son yedi haftasında ligde kalabilmek için altında kalan dört takımla yapacağı kritik maçlarda ikili averaja da dikkat edecek

Hesap zamanı

Folkart Alsancak Stadı’nda pazar günü saat 14.00’te Ege derbisinde Akhisar Bld’yi konuk edecek Altay, kabus gibi geçen sezonun son yedi haftasında alt gruptaki dört takımla yapacağı maçlarda ikili averaja da dikkat edecek. Geride kalan 27 haftada 22 gol atıp, 32 gol yiyen, genel averajı eksi 10 olan siyah-beyazlı ekip, ilk yarıda deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor’dan hem rövanşı alıp rahatlamak, hem de olası bir puan eşitliği durumunda sezon sonunda rakibinin üzerinde yer alabilmek için ikili averaj üstünlüğünü ele geçirmek istiyor.
Altay’ın Akhisar Bld’yle berabere kalması veya mağlup olması halinde ikili averaj hesapları büyük önem kazanacak. Derbinin ardından İzmir’de 2-1 yendiği Giresun’a gidecek siyah-beyazlı ekip, Karadeniz deplasmanından en az bir puan çıkarmak zorunda. Coşkun Demirbakan’ın ekibi sonraki hafta çıkacağı Mersin deplasmanının ardından 31. hafta İzmir’de Kartal önünde bir başka kritik sınav verecek. Altay’ın, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı İstanbul ekibini ikili averajda geçebilmesi için galibiyet lazım.

Altay’ın ikili averajları kötü

Bolu’ya konuk olduktan sonra haftayı bay geçirecek Altay’ın, son hafta deplasmanda kapışacağı Adana önünde de dikkatli olması gerekiyor. Sezonu kazasız belasız atlatmak isteyen siyah beyazlı ekip, Adanaspor’la İzmir’de 0-0 berabere kaldı. Altay’ın İzmir’de 1-0 yenilip, İstanbul’da 2-2 berabere kaldığı Güngören’e karşı ikili averajı kötü durumda. Profesyonel Şube Sorumlusu Tamer Kanböre, şu an tek düşüncelerinin Akhisar maçını kazanmak olduğunu belirterek, “ Umarım averaj hesabı yapmak zorunda kalmayız” dedi.

KALAN MAÇLAR

Haberin Devamı

Altay - Akhisar
Giresun - Altay
Mersin İ.Y - Altay
Altay - Kartalspor
Boluspor - Altay
Bay takım
Adanaspor - Altay