Ege Hızlı tren ihalesine İzka da teklif verdi

Hızlı tren ihalesine İzka da teklif verdi

31.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği en büyük ihalelerden olan Ankara-İzmir hızlı tren projesinin Ankara-Afyon hattına yönelik yapılan ihaleye teklif veren tek İzmirli firma, İzka İnşaat oldu

Hızlı tren ihalesine İzka da teklif verdi

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı’nın İzmir için gerçekleştireceği 35 projenin en büyüğü olan ve İzmir ile Ankara arası ulaşımını 3,5 saate indirmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin, Ankara-Afyonkarahisar arasındaki ilk etabının ihalesi 28 Aralık 2011 tarihinde yapıldı. Sözkonusu ihaleye Türkiye’nin önde gelen firmalarından İzka İnşaat da teklif verdi. İzka İnşaat ihaleye “İzka, Özaras, Makrotel” konsorsiyumu arasında yer alarak teklif veren tek İzmirli firma oldu.
26 teklif verildi
Uygulanmakta olan program doğrultusunda, hızlı tren projesinin ikinci etabı olan Afyon-İzmir adımı da 2012 yılında ihale edilecek. Her iki ihalenin ardından projenin tamamı 2015 yılında işletmeye açılması da gerçekleşmiş olacak. Tamamlandığında İzmir-Ankara arasındaki ulaşımı yüksek hızda sağlayacak olan bu yatırımın ilk etabının ihalesine 26 adet teklif geldi.
Raylı sistem deneyimi var
Bu mega projeye teklif veren ulusal firmaların arasında, İzmirli İZKA İnşaat 839.438.115,53 TL’lık teklifiyle sundu. Böyle büyük bir projeye yabancı firmaların yanı sıra ulusal firmaların da teklif veriyor olmasını değerlendiren İzka Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, firma olarak daha önce de birçok raylı sistem projesi yürüttüklerini, teknolojik bilgi birikimi ve donanım olarak inşaat sektörünün geldiği yeri belirleme açısından ihaleye katılmanın gurur verici olduğunu ifade etti. Yeşil, yurt dışındaki ihalelere de katıldıklarını belirtti. İhale sürecinde halen tekliflerin değerlendirilmesi sürüyor.
Devler yarışı
İhaleye teklif veren firmalar arasında, Yapı Merkezi,”Koçoğlu-Assignia”, “Nurol-Özka”, Tekfen, “Kolin-Limak” “Asteldi Spa-Özkar-Özaltın”, Mapa, “Alarko-Makyol”, Doğuş, “Moskovski- Yenigün-Gökçay” gibi iddialı isimler yer aldı.