Ege Hızlı ve konforlu ulaşım 19 yaşında

Hızlı ve konforlu ulaşım 19 yaşında

04.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Metrosu; hizmete girdiği 22 Mayıs 2000 tarihinden bu yana 1 milyarın üzerinde yolcu taşıdı, 35 milyon kilometre yol yaptı.

Hızlı ve konforlu ulaşım 19 yaşında

19’uncu hizmet yılını geride bırakan İzmir Metrosu, sağladığı hızlı ve konforlu yolculukla kent içi ulaşımın vazgeçilmezi oldu. 1 milyar 37 milyon yolcu taşıyan İzmir Metro, 35 milyon kilometro yol yaptı. 45 araç, 10 istasyon ve 11.5 km hat uzunluğuyla hizmete başlayan İzmir Metro, bugün işletimini yaptığı metro ve tramvay hatlarında toplam 41 kilometrede, 55 istasyon ve 220 araçlık dev filoyla hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Her gün 483 bin yolcu

Günde 350 binin üzerinde yolcu taşıyan İzmir Metro, bünyesindeki Karşıyaka Tramvayı’nın taşıdığı 41 bin ve Konak Tramvayı’nın taşıdığı 92 bin yolcuyla birlikte her gün 483 bin yolcunun ulaşımı sağlıyor. Bu rakamlarla metro ve tramvay, toplu ulaşımın yüzde 23’ünü karşılıyor.
İzmir Metro, Türk Standartları Enstitüsünden aldığı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi belgeleriyle de hizmet kalitesini tescilledi. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) 2011 yılı Nisan ayında yapılan 59. Dünya Kongresi’nde, “Sürdürülebilir Gelişme Beyannamesi”ni imzalayan İzmir Metrosu toplu taşımacılıkta standartları yükseltmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Kenti gönlünüzce gezebileceksiniz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu taşıma araçları Ramazan Bayramı süresince ücretsiz hizmet verecek. Bayramın ikinci ve üçüncü günü Urla ve Güzelbahçe’ye vapur seferleri düzenlenecek. Ayrıca 5, 7 ve 8 Haziran günleri vapurlarda baykuş uygulaması devam edecek. Ayrıca mezarlık ziyaretleri için tahsis edilen otobüsler de İzmirlilerin hizmetinde olacak. 08.00-17.25 saatleri arasında mezarlıklara yapılacak ücretsiz seferler şöyle:
Konak-Karabağlar Mezarlığı, Yeşilyurt Mezarlığı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları) Konak-Hacılarkırı Mezarlığı (Hareket: Gümrük) Karşıyaka İskele- Soğukkuyu Mezarlığı, Örnekköy Mezarlığı (Hareket: Karşıyaka iskele otobüs peronları) Bornova-Eski Mezarlık, Yeni Mezarlık, Hacılarkırı Mezarlıkları(Hareket: Bornova Merkez) Şirinyer-Buca Eski Mezarlık, Buca Yeni Mezarlık, Gökdere Mezarlığı (Hareket: Şirinyer Aktarma Merkezi) Balçova Mezarlığı (Hareket: F. Altay Aktarma Merkezi) Aşağı Narlıdere Mezarlığı (Hareket: F. Altay Aktarma Merkezi) Tırazlı Mezarlığı (Hareket: F. Altay Aktarma Merkezi)