Ege Hücumdaki sıkıntıyı aşarsa engel yok

Hücumdaki sıkıntıyı aşarsa engel yok

20.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Operasyon takımı olumlu etkiledi

Hücumdaki sıkıntıyı aşarsa engel yok






Kayseri Erciyes - Altay
Karşıyaka galibiyeti Altay'ın Süper Lig umutlarını yeşertti. 33 puanla 6.sıraya yerleşen Siyah Beyazlı ekip, bu hafta 5 puan ve üç basamak üzerindeki Erciyesspor'a konuk oluyor. Siyah Beyazlıların, zorlu yarışa ortak olması için bu maç hayati önem taşıyor. Milliyet Ege yazarlarına göre son yedi sınavında istikrar yakalayan Altay'ın, İzmir'i bu yarışın içine çekmemesi için hiçbir neden yok.

İbrahim neden yok?
B. BUDA: Son galibiyetler Altay'da Süper Lig iştahını kabarttı. Ancak, gelinen yerdeki paylaşıma baktığımızda, ümit İnal'ı neredeyse tek yaratıcı olarak görüyoruz. Elbette diğerlerinin emeğini yok saymıyorum. Ama, yakalanan düzeyde en büyük katkıyı vermesi gereken İbrahim yok. İbrahim'e ilişkin, İlyas Tüfekçi'nin yargısını önemsemeliyiz. İbrahim'in kendisi de... Erciyes disiplinli, kontrollü, takım olma düzeyine yaklaşmış bir takım. Bunda Hüseyin Hamamcı'nın tartışılmaz payı büyük. Çok koşuyor, pozisyon üretiyor. Altay, üst sıralara tırmanacaksa, bu hafta üç puan alması zorunlu. Yenilgi olursa, çok şey yitirilir. Kaleci Fevzi'ye çok iş düşecek. Savunma üçlüsü uyumlu, orta alandaki Ahmet'te gerileme var. M.Alemdar çalışkan, ancak üretimi sınırlı. Çok zor ve üç sonuçlu bir maç olacak.

Dışarıda oynama avantajı
R. TUYURAN: Altay, geçen hafta kazandığı üç puanın yanında, yukarıdaki takımların kaybettiği puanlarla, oldukça şanslı bir konum yakaladı. Erciyes maçı, Siyah Beyazlı ekibin kendi göbeğini keseceği bir maç gibi görünüyor. Erciyes maçı kazanılırsa Altay, Süper Lig adaylarının arasına girer. Kaybetmesi halinde ise bu sevdadan uzaklaşacak. Çünkü kadro derinliği açısından diğer adaylara göre dezavantajlı. Erciyes takımı ise hiç de yabana atılacak bir ekip değil. Karşıyaka maçında görülen en büyük eksiklik, orta sahada bir organizatör yokluğuydu. Altay bunu sezon sonuna kadar hissedecek. Takım savunması anlamında, çok fazla sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Dışarda oynamanın avantajı Altay lehine işleyecek. Berabere bitmeyeceğini sanıyorum. Bence bu hafta A Kategorisi'nin en zor maçı.

Diğerleri kadar şansı var
F. TANFER: Son haftalardaki çıkışı ile Süper Lig yarışında "Ben de varım" dedi. İddiasının kuvvetlenmesinin en büyük sebebi, kadrodaki eksikliklerinin saptanıp iyi oyuncularla güçlendirilmesi. İkinci yarının ilk maçında Kocaelispor'a yenildi, puan farkı sekize çıktı. Sonra üç haftada Kocaeli ile puan farkı üçe indi. Bu hafta Erciyes maçı son derece önemli. Yarışa devam edebilmesi için yenilmemesi şart. Hele alacağı galibiyetle, kendisini yarışın tam ortasında bulacaktır. Fevzi kalede Bulut'un eksikliğini hissettirmiyor. Defansta Tuna, Selim ile istikrarı yakaladı. Ümit İnal, İbrahim, Murat Alaçayır, Murat Alemdar, Haydar, her takımın isteyeceği tipte oyuncular. Sayın Tüfekçi'nin de ifade ettiği gibi, "Sahada eli belinde futbolcusu olmayan Altay" Süper Lig yolunda en az diğer takımlar kadar şanslı.

Grubun en ilginç maçı
M. EVREN: Sanırım Altay, bu grupta sezonun en ilginç maçını Erciyes'te oynayacak. İki haftadır kendisinden yukarıda olan şampiyon adayları puan kaybediyor. Altay, ligin en şanslı takımı konumunda. Karşıyaka maçında sol kanatta Serkan ve Ahmet çok aksadı. Bu kanatta oyuna vizyon katan İbrahim'in olmayışı çok yanlış. Bu çocuk motive edilerek takıma kazandırılmalı. Beşiktaş'ın beğendiği bir adam niçin Altay'ın şampiyonluğu için kullanılmaz? Umutlar hep Ümit'e bağlıyor. Karşıyakalı Can onu geçen hafta çok güzel marke etti. Ümit, çaresiz kalıp orta alana kaçtı. Murat da etkili olmazsa, Altay zorlanır. O zaman İbrahim'in mutlak devreye girmesi şart. Erciyes, sertlik yerine, teknik top oynamak isteyen bir takım. Ümit ve İbrahim ikilisi oynarsa üç puan İzmir'e gelebilir.

Karşıyaka - Kayserispor

R .TUYURAN: İkinci yarı dört maç oynandı, üçünü izledik. Görünen en net şey, çok iyi mücadele ediliyor, takım ruhu oluştu, kazanmak için tüm oyuncular iyi niyetle çalışıyor. Genel görüşün aksine, KSK'de bana göre golcü sorunu yok. Haksız bir şekilde seyircisiz oynatılacak Kayseri maçı zor geçecek. KSK ilk golü atarsa kaybetmez.
B. BUDA: Altay yenilgisi Karşıyaka'nın üst sıralara ilişkin beklentisini önemli ölçüde geriletti. Bu sonucu gol ayaklarının suskunluğuna bağlayıp, Rasim, Korhan Öztürk ve Tufan'ın beklentilerinin altında futbol sergilediğini söyleyebiliriz. Karşıyaka bu yenilginin oluşturduğu sıkıntıyı aşarsa, Kayseri maçından galip çıkar.
M. EVREN: Altay karşısıdaki oyunu nedeniyle Kaf Kaf'ı kutluyorum. İyi mücadele edip, pres yaptı. Hücumda Serkan, Olcay, Korhan, Türker, İsmail forma şansı bulmalarına karşın gol atamadı. Dilmen, hemen her maçta beş forvete şans tanıyor. Bu takımın en büyük sorunu sabit bir hücum elemanının olmaması. Yine de bu hafta puan bekliyorum.
F. TANFER: Karşıyaka, Altay maçını kazanamayarak iddiasını sonraki maçlara bıraktı. En büyük sıkıntısı hücumda. Bu işin bir tek Türker ile yürümesi mümkün değil. Serkan Gültang, Salim, Tufan ve İsmail devreye girip hücum gücünü artırmalı. Kayseri maçı, yukarı mı, aşağı mı oynayacağının belirlenmesi açısından son derece önemli.

V. Manisa - Mersin İ.Y.

R. TUYURAN: İkinci yarıda hazırlanmış olan kadro hem nicelik, hem nitelik olarak ön plana çıktı. Vestel, bu performansı çok değil, iki üç hafta daha sürdürürse, mart ayı sonlarında Süper Lig hazırlıklarına başlar. Kapalı savunmalarda zorlansa da, erken bir gol, Mersin maçında farklı galibiyet getirebilir.
F. TANFER: Manisaspor için Mersin İ.Y maçı son derece önemli. Rakibin puan cetvelindeki konumu, kimseyi aldatmasın. Hücumda Taner gibi çok etkili bir futbolcuları var. İyi mücadele ediyorlar. Vestel'in oyun disiplininden kopmaması şart. Coşkun, Uğur, Mahmut kilit isimler olacak. Ege ekibi, sürpriz bir kazaya uğramamalı.
B. BUDA: Çok sıkı bir rakipten, deplasmanda alınan üç puan, Vestel için çok şey... Manisaspor artık bir takım. Bu takım da o zirveyi terketmez. A Kategorisi'nde böylesine nitelik zengini ikinci bir ekip yok. Bu takımı kendisi dışında kimse yenemez. Bu hafta galip gelmesi, sadece kendisi değil, İzmirliler için de önemli.
M. EVREN: Ligin pahalı ve usta ayaklarının, Dardanel'den üç puan alacağını düşündük, aldılar da. Denizli'nin ikinci yarıda yaptığı operasyon olumlu sonuçlarını veriyor. Cafer sakat olsa da Uğur ve yılların golcüsü Coşkun başarılı. Bu hafta sahalarında, sıkıntı içindeki Mersin'i rahat yenerler. Bu rahatlık, Manisa için tehlikedir.

Yimpaş Yozgat - Göztepe

B. BUDA: Göztepe giderek kötüleşiyor. Futbolcular iyi niyetli. Ancak istek ve heveslerini sonuca yansıtamıyorlar. Erciyesspor maçı dönemeçti, aşılamadı. Yozgatspor maçı ise keskin viraj. Yenerse, rakibini aşağı çekecek. Ters bir sonucun nelere gebe olduğunu yazmak bile gücüme gidiyor. Böylesine kötü ortamda direnç gösteren Ekrem Al'a saygı duyuyorum.
F. TANFER: Göztepe, son derece kritik durumda. Altı puanlık müsabaka olacak. Başta kaleci Bora ve defansa çok iş düşüyor. Fizik mücadelesinin bol olacağı bir maç olarak görüyorum. Nedim vasıtasıyla Yozgat defansında boşluklar bulup, kontrataklar yapabilir. Rakip defans son derece ağır. Galibiyet sürpriz sayılmamalı.
R. TUYURAN: Üç maç seyircisiz oynama cezası, yaraya tuz biber oldu. Yük sadece futbolcu ve teknik adamların omuzuna binmiş durumda. Fiziksel ve psikolojik performansları 90 dakikayı tamamlamaya yetmiyor. Yozgat'tan alınabilecek puan veya puanlar umutları yeniden yeşertebilir.
M. EVREN: Zor bir deplasman. Her iki takım da yaşam savaşı veriyor. Sonuncu Göztepe'de sinirler çok gergin. Erciyes karşısında bu fazlasıyla hissedildi. Bu büyük camia maalesef zor durumda. Dilerim, iyi motive edilerek tekrar puan toplamaya başlarlar. Sinirlenerek hiçbir hedefe gidilmez, bu unutulmasın.

İzmirspor - B.B. Ankara

R. TUYURAN: Kayseri'den alınan bir puan, altın değerinde. İzmirspor direnç gösteriyor. İç sahada hata yapmayan bir İzmirspor asla tehlike hissetmeyecektir. Ankara takımı istikrarsızlık yaşıyor. Yine takım savunması, bu maçın sonucunu belirleyecek. İzmirspor iki üç maç kazanırsa, performansını yukarı taşır.
F. TANFER: Kurtuluş savaşı veren İzmirspor'un genç oyuncularının pres ve mücadele azmi, Başkent ekibini zorlar. Yalnız Deniz, Faruk, Cumhur ve Bahadır gibi hücum ağırlıklı oyuncuların da gol alanlarında etkili olmaları şart. Ani kontrataklara dikkat.
M. EVREN: İzmirspor, Kayseri deplasmanından çok kıymetli bir puanla döndü. Puana çok ihtiyacı vardı. Kalede Altay ve yeni transfer Deniz çok başarılı maç çıkardı, kutluyorum. Bu hafta Alsancak'ta, zirveyi düşünen rakibi karşısında, zor bir sınav verecek.
B. BUDA: BB Ankara zorlu bir takım. İzmirsporlu futbolcular, rakiple, hakemle didişmek yerine, gerçek futbollarını hevesle sergilesinler, üç puanı alırlar. İkinci yarıda toplanan puanlara bakarsak, kazanımların baş mimarı Bahadır. Oysa bu futbolcu çoğu zaman ikinci yarıda oyuna katılıyor. O halde, Cumhur, Bilal, Çetin ne iş yapar? Bu hafta alınacak bir yenilgi onarılmaz yaralar açar.

Satırbaşları
Altay'da kaleci Fevzi'ye bu hafta çok iş düşecek. Erciyes disiplinli, kontrollü, takım olma düzeyine yaklaşmış bir takım.
KSK maçında görülen en büyük eksiklik, orta sahada bir organizatör yokluğuydu. Altay bunu sezon sonuna kadar hissedecek.
Beşiktaş'ın beğendiği bir adam (İbrahim), niçin Altay'ın şampiyonluğu için kullanılmaz?
Sahada eli belinde futbolcusu olmayan Altay, Süper Lig yarışında en az diğer takımlar kadar şanslı.

EGE


Şimşek'te deprem
'Süper' fırsat bu 90'da gizli
KSK'li İsmail'in özlemi
Altay presle vuracak
Vestel Manisaspor'da çifte şok yaşanıyor
Göztepe, deplasmanda üç puan için koşacak
Buca tribün desteği için harekete geçti
Arkas Saint Joseph skora çok sevindi
Göztepe potasında gençlere forma