Ege HÜKÜMET BİZİ UNUTTU

HÜKÜMET BİZİ UNUTTU

14.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

‘Milletin efendisi’ zor durumda. İzmir, Aydın ve Manisa ziraat odası başkanları, ‘Önce kuraklık, şimdi de kriz vurdu. Çiftçiye yönelik acil önlemler alınsın” dedi

HÜKÜMET BİZİ UNUTTU

‘Çiftçi mağdur oldu’
Sedat Köse (İzmir): 2007’de yaşanan kuraklık nedeniyle  çiftçi mağdur oldu. Krizin faturasını her sektörde olduğu gibi tarım da ağır ödüyor. Hükümet tarafında bize yönelik sağlıklı tedbirler alınmış değil. Türkiye’de açılan ekonomik paketlerde, çiftçi tamamen gözardı edilmiş, unutulmuş durumda. Üreticinin sıcak paraya ihtiyacı var.

‘Köylü gözardı edildi’
Rıza Posacı (Aydın): Ekonomik krizin de yarattığı mağduriyet çiftçiyi darboğaza sürükledi. Açıklanan ekonomik pakette sektöre yönelik tedbirlerin alınmamış olması, çiftçinin gözardı edilmesi üzücü. Tarım Bakanlığı bütçesinin kısıtlanması da cabası. Eğer çiftçinin belini doğrultması isteniyorsa, gerekli destekler bir an önce yapılmalı.

‘Vergi yükü azaltılsın’
Nuri Sorman (Manisa): Tarıma yönelik ekonomik paket açılmasını bekliyoruz. Daha öncekilerde bize yönelik önlemlerin bulunmayışını üzüntüyle karşıladık. Diğer sektörlerde alınan maliyeti düşürücü önlemlerin benzerleri mutlaka tarım için de alınmalı. Örneğin; mazot ve gübrede, KDV’yle ÖTV makul seviyeye çekilmeli.