Ege İdil Biret ve 11 genç sahnede

İdil Biret ve 11 genç sahnede

05.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde (AIMA), piyanist İdil Biret’in öncülüğünde verilen piyano masterclass çalışmaları devam ediyor.

İdil Biret ve 11 genç sahnede

Dünyaca ünlü piyanist Biret ile 11 öğrencisi, 8. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinde konser verecek. İdil Biret ve öğrencileri, 7 Eylül’de, Alibey Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediğe etkinliğe ilgi büyük. TUNCEL YILMAZ DHA

Sökeliler, Mor ve Ötesi’ni çok sevdi
Söke 8’inci Pamuk Festivali, ünlü rock grubu Mor ve Ötesi’nin konseri ile başladı. Köprübaşı Otopark Meydanı’ndaki konseri çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu muhteşem konseri 5 bin kişi izledi. Konseri izleyenler arasında Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve eşi Zümrüt Özekmekçi de vardı. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyadaki savaşların son bulmasını diledi.

Müjdat Gezen’le neşeli dakikalar
Usta tiyatrocu Müjdat Gezen, bugün, Güzelbahçeli sanatseverlerle buluşuyor. Güzelbahçe Belediyesi, ünlü tiyatrocuları ve topluluklarını halkla buluşturmaya devam ediyor. Genco Erkal, Levent Kırca, Volkan Severcan ve Süheyl Behzat Uygur kardeşlerden sonra bu kez ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, “Acayip Bir Oyun” adlı tek kişilik tiyatro gösterisi ile Güzelbahçelilerin karşısına çıkacak. Müjdat Gezen, kendisinin yazıp oynadığı oyunun İzmir’de ilk kez sahneleneceğini belirterek, İzmirlilere, “Biraz müzik, biraz politika, biraz şakayla güzel bir akşam geçireceğiz” mesajı verdi. Oyun, saat 21.00’de başlayacak ve ücretsiz izlenebilecek.

Çiğli’de türkü ve halaylı gece
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Halkevi tarafından düzenlenen gecede Türk Halk Müziği’nin usta ismi Mustafa Özaslan, müzik şöleni sundu. İki saat sahnede kalan Özaslan, türküleriyle Çiğlilileri coşturdu. Yoğun katılımın olduğu gecede uluslararası ödüllere sahip Ankara Hoy-Tur Halk Dansları ekibinin gösterisi de geceye renk kattı. Konser alanındaki etkinlikte Türk Sanat Müziği sanatçısı Meltem Macit de sahne aldı. Macit de birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi, halk dansları grubu da muhteşem bir görsel sunum gerçekleştirdi.
DHA

İzmir Senfoni sezonu açıyor
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu yıl 2011-2012 konser sezonunu erken açacak. Atatürk Müzesi’nin bulunduğu tarihi binada bugün ‘Ephesus Quartet’ grubu müzekseverlere dinleti sunacak. İZDSO bünyesinde bulunan oda müziği grupları, Eylül Ayı ‘Akşamüstü Dinletileri’ kapsamında konserler verecek. Etkinlik saat 19.30’da başlayacak. Etkinlikte ayrıca, 2011-12 konser sezonu programının tanıtımı yapılacak.