Ege ‘İflas ettik’ yalanıyla soygun!

‘İflas ettik’ yalanıyla soygun!

30.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşyeri sahibi kaza geçirdi, uyanık iki çalışan da mobilyaları yok pahasına satmaya başladı. İşletmeyi 100 bin lira zarara uğratan A.M. ve T.S. tutuklandı

‘İflas ettik’ yalanıyla soygun

Aydın’da şeytanın aklına bile gelmeyecek bir yöntemle soygun gerçekleştirildi. Bir mobilya mağazasının sahibi Alim Akyıldız (52), Susurluk’ta trafik kazası yapıp yaralanınca mağazayla ilgilenmeye başlayan kızı Aylin Akyıldız’ın (24) işlerden anlamamasını fırsat bilen iki uyanık çalışan, depoyu boşalttı. İddiaya göre, depoda bulunan çok sayıda mobilyayı “iflas ettik” diyerek satan ve 1.5 ay boyunca soyguna devam eden iki çalışanın foyası, depo kapısı için alınan kilidi pahalı bulan Aylin Akyıldız’ın iade etmek istemesiyle son buldu. Gözaltına alınan çalışanlar T.S. ile A.M. tutuklandı.
30 yıllık esnaf
30 yıldır mobilya işiyle uğraşan Alim Akyıldız, geçen Ramazan Bayramı’nda 09 AC 396 plakalı otomobiliyle trafik kazası geçirdi. Kendisi, eşi ve oğlu ağır yaralandı, kızı Aylin hafif sıyrıklarla kurtuldu. İşin başına geçen Aylin Akyıldız, iki çalışanın kurbanı oldu. İşlerden pek anlamaması, Bursa’da tedavi gören ailesiyle yakından ilgilenmesini fırsat bilen A.M. ve T.S, mağazaya ait kamyonla, özellikle akşam saatlerinde çeşitli ilçelere mal götürerek, “İflas ettik. Bu yüzden indirim yaptık” yalanıyla satış yaptı. Yarı fiyatına satışlardan büyük paralar götürdüler. Aylin Akyıldız, kilidin anahtarının iki çalışanda olduğunu anlamasıyla polise gitti. Suçlarını itiraf eden T.S. ve A.M, kayıp anahtar nedeniyle yakayı ele verdi. T.S’nin, kazandıklarıyla ev satın aldığı, evi eşi B.S’nin üzerine yaptığı, sonra da anlaşmalı bir şekilde boşandığı belirlendi.