Ege İhracatçılara 11 yeni ürün

İhracatçılara 11 yeni ürün

24.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) 2019 hedeflerini, yeni ürünleri ve ihracatçılara sağladıkları avantajları anlattı.

İhracatçılara 11 yeni ürün

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) 2019 hedeflerini, yeni ürünleri ve ihracatçılara sağladıkları avantajları anlattı. Yıldırım, “11 ürünümüzle ihracatçılarımızın içeride ve yurt dışındaki faaliyetlerinde onları düşünerek özellikle teminat ihtiyaçlarına göre finansal ürünleri çıkarmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 4 ürünü devreye aldık, kalan ürünleri ise Eylül ayına kadar devreye almayı hedefliyoruz” dedi.
Türk Eximbank olarak Türk ihracatçısına üç görevi yapmak için kurulduklarını hatırlatan Yıldırım, “Birincisi kredi, ikincisi sigorta ve üçüncüsü garanti. Zaman içerisinde kredide, sigortada belli yere geldik ama garantide pek uygulamamız olmamış. 2019 ile beraber eylül sonuna kadar garanti ve teminat ürünlerini uygulamaya koyuyoruz. Bu sene Türk Eximbank’ta mevcut kredi ve sigorta programları daha etkili olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pozitif ayrım

Kredi kullandırmak için kendilerine yeni alanlar aradıklarını, bu kapsamda kadın girişimci ihracatçılara toplam 200 milyon dolar ve 100 milyon lira kaynak ayırdıklarını ifade eden Yıldırım, bu kaynağı kadın girişimci ihracatçılara düşük faizle kullandırdıklarını ve pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı.
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, “Güney Kore’den sonra en çok finanse edilen ülke konumundayız. Önümüzdeki yıl bu hedefin yüzde 10 artışla 48.4 milyara ulaşacağını ifade ettiler. Bunun 29.4 milyarını nakdi, 19 milyarını sigorta olarak kullandıracaklar” ifadelerini kullandı.