Ege İki yaka buluşuyor

İki yaka buluşuyor

17.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İki yaka buluşuyor

Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, İzmir-Selanik arasında yapılması planlanan gemi seferlerine belediyenin tüm imkânlarıyla destek vereceklerini belirtti, “Dünyanın en güzel feribotu ile en güzel iki kenti birleşecek” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir-Selanik seferlerinin başlatılması amacıyla kentte bir dizi görüşme yapan Yunanistan heyetini ağırladı. Projenin tüm detaylarının masaya yatırıldığı görüşmede konuşan Başkan Soyer, “Uzun yılların hayalinin gerçeğe dönüştüğünü görmek hepimizi mutlu ediyor. Bu hat sadece ticaret, turizm, istihdam değil ondan çok daha fazlası olacak. 2015 yılında dünyanın en güzel feribotuna sahip olma unvanını kazanmış şirket bu hattı çalıştırmak istiyor. Dünyanın en güzel gemisiyle dünyanın en güzel iki kentini birleştirecek olmaları nedeniyle onlara teşekkür ediyorum. Büyükşehir bütün imkanlarıyla bu hattın tanıtılması, pazarlanması ve güçlenmesi için elinden ne geliyorsa yapacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Odalardan destek sözü

İki ülke arasında seferleri başlatmak isteyen Levante Ferries Denizcilik’in Sahibi Armatör Yorgos Theodosis de, “İzmir-Selanik gemi hattında iki gemiyle haftada üç gün hizmet vermeye hazırız. Gemi akşamüstü Alsancak Limanı’ndan hareket edecek, sabah saatlerinde Selanik’te olacak. Yine akşamüstü Selanik’ten çıkarak sabah saatlerinde İzmir’e ulaşacak. Seferlerin başlamasıyla turizm gelişecek, iş hacmi artacak” dedi.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ise, “İki ülke arasındaki ticaret ve turizmin gelişmesi için proje çok önemli. Umarım en kısa sürede bu hattın yolcuları oluruz” ifadelerini kullandı.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Selanik Limanı’nın hem Güney Avrupa’ya, hem Balkanlar’a hem de İtalya’ya geçiş noktası” dedi. Toplantıya katılan meslek odalarının temsilcileri de hattın açılması için her türlü katkıyı koyacaklarını belirtti.

Yazarlar