Ege ‘İkinci sınıf uçuş’a savunma

‘İkinci sınıf uçuş’a savunma

04.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Konfor istiyorsanız parayla. Duşlu uçak koyalım. Ama bedelini ödemeye hazır mısınız? Yapılan eleştiriler romantik söylemler. Biz ticari mantıkla hareket ediyoruz”

‘İkinci sınıf uçuş’a savunma

İZMİR’DE BASIN TOPLANTISI Türk Hava Yolları’nın  (THY), nisan ayında İzmir-Ankara arasındaki seferleri kaldırıp, alt markası Anadolu Jet’le uçuş yapması sıkıntı yarattı. THY Yönetim Kurulu              Başkanı Candan Karlıtekin, “düşük konfora, pahalı hizmet”   tepkilerine, İzmir’de basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

Haberin Devamı

“BUNUN NESİ KÖTÜ ANLAMADIM
”Karlıtekin,  özetle şöyle dedi: Anadolu Jet’in nesi kötü anlamadım. Konfor istiyorsanız parayla. Duşlu uçak koyayım. Ama bedelini ödemeye hazır mısınız?  Business koltukları kaldırdığımız için eleştiriyorlar. Business koltuklar   hep boş gidip geldi. Kısa hatlarda zaten business uçmak mantıklı değil.

BİLGİLENDİRME EKSİĞİ OLABİLİR
İzmir’den direkt Ankara bağlantılı THY seferlerini zarar edildiği için kaldırdık. Maliyeti  daha düşük Anadolu Jet’i koyduk. ‘İzmir’e ikinci sınıf uçuş koydular’  diyorlar. Bunlar romantik söylemler. Yeterli bilgilendirme yapmadan  projeyi yürürlüğe koymamız bir eksiklik sayılabilir.

35 MİLYON DOLAR ZARAR EDERDİK
Ticari mantıkla hareket ediyorum. Ürün ayrıştırması zorunluluk haline geldi. THY’nin  mevcut halini İzmir’e koysaydık, 1 yıllık zararımız minimum 35 milyon  dolar olurdu. Bizim buna hakkımız yok. Geçici arızalar göğüslenir, ama  kronik yapı varsa ‘Ben bunu yapacağım, zarar edersem edeyim’ diyemezsiniz.

Haberin Devamı

İŞTE İZMİRLİNİN ŞİKAYETLERİ
CHP’li Milletvekili Ahmet Ersin’in soru önergesiyle de Meclis’e  taşıdığı İzmirlilerin eleştirileri       satır başlarıyla şöyle:
Fazla rötar oluyor. Uçaklar eski. Koltukların arası dar. “Çok yolcu taşınsın” diye, orijinalinden fazla, 20 koltuk daha eklenmiş. Yolcular seyahat boyunca zorluk çekiyor.
THY bileti kesiliyor ama Anadolu Jet’le uçuluyor. Fiyatlar rezervasyona göre, THY’de   69 ile 199 YTL arasındaydı. Anadolu Jet de ise 29 ile  129 YTL arasında.
VIP hizmeti ve business class    yok. İkram olarak                          da sadece    su ve kek     veriliyor.

İzmirliler heykelimizi dikmeli
SUNEXPRESS’E ÖVGÜCandan Karlıtekin, İzmir’den  SunExpress (THY ve Lufthansa’nın ortak şirketi) uçuşlarıyla büyük başarı elde ettiklerini belirterek, şöyle dedi: “İzmirlilerin heykelimizi dikmesi lazım. SunExpress’le   pazarı provoke ettik. İnsanların aklına uçağı sokmak istedik. 13 vilayeti İzmir’e doğrudan bağladık. Hodri meydan diyorum. Başka firmalar da buyursun girsin.”

Düşük ücret, düşük maliyet
Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan da Anadolu Jet’in başladığı 23 Nisan’dan haziran sonuna kadar İzmir-Ankara arasında gidiş-dönüş 32 bin 303 kişi taşıdıklarını söyledi. Alan, geçen yılın aynı döneminde THY ile bu rakamın 22 bin 214 olduğuna dikkat çekti, “AnadoluJet projesinde       düşük ücret, düşük maliyetle yola çıktık” dedi.