Ege İlk durak Süper Kupa

İlk durak Süper Kupa

23.07.2018 - 23:17 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan yeşil siyahlılar, yeni sezonda üç kulvarda yarışacak. Akigoların önemli bir çıkış yakaladığını belirten yazarlarımız, “Akhisarspor’un zorlu maratonu Galatasaray’la başlıyor” dedi

İlk durak Süper Kupa

7 sezondur Süper Lig’e tutunan ve bu yıl Avrupa biletini eline alan Akhisarspor’da, sistemli ve oturmuş futbol kendisini bu sezon da hissettirdi. Akhisarspor sezon öncesi kampları ve transferleri ile gelecek adına umut veriyor. Yeşil siyahlıların transfer sürecini ve sezon için izlenimlerini Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda cevapladı

Haberin Devamı

- Teleset Mobilya Akhisarspor’un şu ana kadar izlediği transfer politikası hakkında görüşleriniz neler?

Bülent Buda: Akhisarspor bir ilçe takımı olarak Türk futbolunda fenomen olma yolculuğunu sürdürüyor. Görünen o ki, bu amacından da asla vazgeçmek niyetinde değil. Atılan adımların bütünü akılcı ve bilimsel. Hem oyuncu seçiminde hem de mali açıdan duyarlı davranışlarıyla dengeleri koruyorlar ve bu bağlamda da güçlerini en üst seviyeye taşıyorlar. Transfer diyoruz, teknik adam sorunu yaşanırken en niteliklisini bulabiliyorlar. Safet Susic, çok beğendiğim bir kimlik. Yapılan transferlere ilişkin, nitelik açısından değerlendirmeye ve her zaman değindiğim gibi futbolcuların oyun alanındaki devinimlerine bakarak yorumlamayı uygun buluyorum.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Akhisarspor, bu sezon Türkiye Kupasını kazanarak Türk Futbol tarihine geçti. 5 Ağustos’ta da Galatasaray ile Süper Kupa’yı oynayacak. Bir ilçe takımı için bundan daha büyük bir başarı ve gurur olabilir mi? Bülent Abim’le birlikte Akhisar yönetiminin yıllardır ne kadar doğru transfer politikaları uyguladığını ve elde ettiği başarıları konuştuk. Hatta biraz ileri gittik. Spor Akademilerinde ders gibi okutulabilir ifadelerine yer verdik. Kazanılan Türkiye Kupası herhalde bu tezimizin ne kadar doğru olduğunun bir ispatıdır. Transfer ayında eski futbolcuları Güray Vural’ı aldı. Sevgililer buluştu. Güray, yetenekli ve etkili sol ayağıyla büyük başarılara imza atmıştır. Şu ana kadar 5 yabancının transferi yapıldı. Teknik Direktör olarak da Türkiye’nin şartlarını çok iyi bilen, iyi bir futbol adamı Safet Susic takımın başına getirildi. Çalışmayı seven bir teknik adam, şahane tesisler ve futbol adına çok güzel bir ortam. Yeni Hoca’yla Akhisarspor’un hedeflediği noktalara geleceğinden hiçbir şüphem yok. Elbette, futbolda kullanmayı çok sevdiğimiz uyum sürecini en kısa zamanda aşmak şartıyla.

- 38 yıl sonra Ege’ye kupayı getiren Akhisarspor’un başarısının sırrı nedir?

Bülent Buda: Akhisarspor adına geçtiğimiz sezon birçok ilkler gerçekleşti. Türkiye Kupası’nı kazanarak futbolda tarihe geçti. Yeni stadına kavuştu ve seyircisiyle bütünleşti. Yıllarca Manisa’ya gidip gelmekten yorgun düşen Akhisarlılar muhteşem statlarında oyuncularını bağrına bastı. Akhisarspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması asla bir cümleyle geçiştirilecek başarı değildir. Yarı finalde Galatasaray’ı, finalde Fenerbahçe’yi yenerek kazandı. Süper Lig açısından bakarsak şampiyon Galatasaray ve lig ikincisi Fenerbahçe engellerini aşarak bu müthiş başarıyı yakaladı. Yıllardır söylemekten mutluluk duyuyoruz. Nasıl söylemeyelim? Mütevazi bir ilçe takımı. Ancak yönetimsel ve sportif başarı açısından olmazları gerçekleştiriyor. Doğru yönetiliyor. Birçok kulüp borç batağında yüzerken onların böyle bir sıkıntısı yok. Yaptığı doğru transferler ile lige damgasını vuruyor. Elbette bu başarıda yönetimin hakkını verirken, teknik açıdan da Okan Hoca ve ekibininde başarısından söz etmemek mümkün değil. Öncelikle takıma güven aşıladı. Hem ligde hem de kupada kısıtlı kadrosuyla mücadele etti ve başardı. Her oyuncunun nerede faydalı olacağını bilen Okan Hoca’nın oyuncularının artan performansı da bu iyi çalışmanın sonucuydu. Takım halinde herkes gücünü sahaya yansıttı. Akhisarspor’un elbette ligde kümede kalma, kupada da şampiyonluk gibi bir hedefi vardı. Her ikisini de başardı. Bunun en büyük sebebi inancı, kazanma hırsı ve mücadele gücüydü.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Öncelikle kupa şampiyonluğu her türlü övgüyü hak ediyor. O yarışta öyle takımları saf dışı bıraktılar ki, bu başarıyı futbolda tanımlamakta zorlanıyor insan. Güçlü, istikrarlı yönetim, kaliteli bir teknik oluşum ve bence gerçekten her biri kaliteli futbolculardan oluşan değerli bir kadro. Kayseri’de oynadıkları nitelikli futbolla ligde tutunmayı başarmaları seyredeğer bir futbol kalitesiydi. Yeni stadıyla ve güçlü kadrosuyla Akhisar lige yıllardır renk katan görünümünü koruyor. Öyle görünüyor ki bu felsefe ile bu başarılar hep sürecektir.

Haberin Devamı

- Sizce yeni sezonda Akhisarspor taraftarlarını nasıl bir sezon bekliyor?

Haberin Devamı

Bülent Buda: Artık yeni sezonun bütünü futbol mabedini andıran yeni statlarında yapılacak taraftar havaya girdi. Takım kupa kazandı. O kupayı kazanırken Fenerbahçe gibi bir takımı saf dışı bıraktı. Bu yılların birikimi olan öz güvenin dışa vurumudur. Bence Akhisarspor’un formasının bir tılsımı var. O formayı kuşanan futbolcu öz güven kazanıyor. O öz güvenle de oyun alanında makine düzeniyle çalışan bir takım izliyorsunuz. Zaman zaman gelgitler olsa bile özellikle yönetimin gücüyle toparlanma kısa sürede gerçekleşiyor. Ve o göze hoş görünen kaliteli, nitelikli futbollarıyla lige ayrı bir renk katıyorlar. Kısacası şunu diyebilirim ki Akhisarspor taraftarlarını yine güzel seyrine doyum olmayan bir sezon bekliyor.

Fatih Tanfer: Akhisarspor’un doğru yönetim anlayışı sonucunda Süper Lig’imizin borçsuz kulüplerinden bir tanesi. Bunun takım üzerinde yarattığı olumlu etkiyi bu işin içinde olan teknik adam, futbolcu herkes iyi bilir. Futbolcunun hak edişlerini alacağından hiçbir kuşkusu yoktur. Kendisi yarı yolda bırakılmaz. Ekonomik şartların yanında, idari şartlar da üst düzeyde olursa başarı için ilk adım atılmış olur. Yıllardır Akhisarspor’u izliyoruz. Futbol anlayışında asla yenilgiyi kabul etmeyen bir felsefesi vardı. Bu anlayış her teknik adam döneminde böyle devam etti. Zihinsel olarak her zorluğa hazırdılar. Yıllarca Manisa’ya gidip geldiler. Heyecanlarını asla kaybetmediler. Şimdi artık yeni statlarında müthiş bir ambiyansla takımlarını bağırlarına basıyorlar. Elbette Akhisarspor adına temennim bundan önceki senelerde olduğu gibi 90 dakika boyunca cesaret ve inançlarını kaybetmemiş, başarıya odaklanmış bir takımın oluşmasıdır. Süper Kupa’da önce Galatasaray’la, ligin ilk maçında da deplasmanda Beşiktaş’la oynayacaklar elbette ki Türkiye’nin güçlü takımlarıyla mücadele etmeleri bir handikaptır. Ancak Akhisarspor’da var olan azim ve yüreklilik sonuçta onları başarıya götürece k anahtardır. Taraftardan da ricam kısa sürede alınabilecek kötü sonuçlar onlarda anlık tepki ve umutsuzluk asla yaratmamalıdır. Onların sloganı olan ‘Hasretinle yandı gönlüm’ sözleri bir biçimde oyun alanından karşılığını bulacaktır. Umutsuzluk Akhisarspor’un lugatında bulunmayan sözdür.