Ege İlk Millet Bahçesi Yunusemre’ye

İlk Millet Bahçesi Yunusemre’ye

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İlk Millet Bahçesi Yunusemre’ye

Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçesi projesini hayata geçiriyor. Başkan Mehmet Çerçi, “Süreyya Tabiat Parkı yerine yapılacak proje, donatılarıyla dikkat çekecek” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Millet Bahçesi projesini Yunusemre Belediyesi hayata geçiriyor. Ege Bölgesi’nde ilk olacak proje ile Süreyya Tabiat Parkı, Millet Bahçesi’ne dönüşecek. Parkta Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan, Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aydoğdu ve teknik personel ile incelemede yapan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 500 bin metrekare alana uygulanacak proje hakkında bilgi verdi. Başkan Çerçi şunları söyledi:

‘En geç 2019’da bitecek’

“Halkın yıllarca Süreyya Parkı olarak bildiği ve potansiyeli ölçüsünde halkın faydalanamadığı bu alanı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzden devraldık. Yaklaşık 50 bin metrekareyi bulan bu alanda Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün de desteğiyle rekreasyon çalışması yapacağız, doğal güzelliklerini koruyarak Millet Bahçesi haline getireceğiz. Ege Bölgesi’nin ilk Millet Bahçesi burası olacak. Belki de Türkiye’de ilk 3 arasında yer alacak. Sosyal tesis alanları, düğün salonları, yürüyüş yolları, spor, çocuk oyun, etkinlik alanları, otoparkları, halkımızın kullanacağı piknik alanları ile beraber çok güzel bir etkinlik ve yaşam merkezi olacak.” Park; engellilere ait alanlar, özel çiçek ve bitkiler ile süslenmiş botanik bahçesi, çamlar, çınarlar ile insanların nefes alacağı, piknik yapılabilecek, ailece güzel vakit geçirilebilecek bir yer haline getirilecek. Projenin en geç 2019’un Mart ayında bitmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

İlk Millet Bahçesi Yunusemre’ye