Ege İmzalara Kılıçdaroğlu rötarı

İmzalara Kılıçdaroğlu rötarı

18.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muhalifler, CHP İl Kongresi’nin olağanüstü toplanması için 316 il delegesinden noter huzurunda topladıklarını öne sürdükleri imzaların teslimini 24 Ekim Pazartesi gününe erteledi.

İmzalara Kılıçdaroğlu rötarı

İmzaları bu hafta teslim edeceklerini açıklayan muhalifler, 22 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e gelmesi nedeniyle teslim tarihini öteledi. Kampanya sözcüsü Ali Yılmaz, “Kongre için gereken 316 delegenin noter onaylı imzaları, Mehmet Süne arkadaşımızın ofisindedir. İmzaları, Genel Başkan’ın ziyareti nedeniyle erteledik. Çünkü hareketin Kılıçdaroğlu’na zarar vermesini onun ziyaretini gölgelemesini istemiyoruz. İmzaları teslim için 15 gün süremiz var ve bu süre 26 Ekim Çarşamba günü doluyor. Biz ise imzaları, 24 Ekim’de Genel Merkez’e teslim edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Zamlara organize protesto

Elektrik ve doğalgaz zammına, Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) artırılmasına tepkiler sürüyor. İzmir’de CHP’li vekiller Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır başta olmak üzere partinin kadın ve gençlik kolları üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi Kültürpark Lozan Kapısı önünde zamları protesto etti. Gençler ellerinde,“Mutlu musun yüzde 50, bu zamlar size koymaz değil mi”, “İş yok, atama yok, zam var”, “Öldüren Tayyip vergisi, ÖTV”, “Bu gece gözüme uyku girmedi, bir zammı düşündüm bir de vergiyi” yazılı pankartlar taşıdı.

Susam’dan odalara destek

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nu ziyaret etti.

Yok kabul edilemez
Ziraat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen ziyarete, İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi’nin yanı sıra çeşitli oda başkan ve yöneticileri de katıldı. CHP’li Susam, akademik meslek odalarının kentle ilgili projelerde görüşlerini açıklamasının demokrasinin gereği olduğunu söyledi. Ziyarette, bazı çevreler tarafından akademik meslek odalarının “istemezükçü” ilan edilmesini eleştiren Susam, “TMMOB’a bağlı akademik meslek odaları, her dönemde sorumlu bir anlayış sergileyerek kentle ilgili projeleri incelemiş; hatalı ya da eksik gördükleri noktaları da paylaşmışlardır. Akademik odalarımızı kentin gelişmesinin önünde bir engel olarak göstermeye çalışmak demokrasiyi yok kabul etmek anlamına gelir” dedi.
DHA

Haberin Devamı

Saadet Partisi yine Sakartepe’yi seçti
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bayram Sakartepe’nin İl Başkanı seçildiği 4. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için geldiği İzmir’de Milli Görüş’ü anlattı. Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen kongrede konuşan Kamalak, “Bir zamanlar Anavatan Partisi diye bir rüzgar vardı. Nerede şimdi?” dedi. Saadet Partisi’nin Türkiye için bir pusula olduğunu öne süren Kamalak, “Milli Görüş 40 yıldan beri cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini söylüyordu. Neticede bizim geldiğimiz noktaya geldiler. Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değişmesi gerektiğini savunuyorduk. Bunun gerekliliğini de anladılar” dedi.