Ege İnandık, çalıştık, başardık!

İnandık, çalıştık, başardık!

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olarak 2010-11’de veda ettiği 1. Lig’e dönen Altay’da kutlamalar sabah saatlerine kadar sürdü. Kulübün başına geçtiği 2 sezonda 2 kupa kaldıran genç başkan Özgür Ekmekçioğlu, camia olarak inandıklarını ve çok çalıştıklarını söyledi.

İnandık, çalıştık, başardık

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olarak 2010-11’de veda ettiği 1. Lig’e dönen Altay’da kutlamalar sabah saatlerine kadar sürdü. Kulübün başına geçtiği 2 sezonda 2 kupa kaldıran genç başkan Özgür Ekmekçioğlu, camia olarak inandıklarını ve çok çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, yaptığı açıklamada, şampiyonluk için çok mücadele ettiklerini ve mutlu sona ulaştıklarını kaydetti. Sezon başında 1. Lig hedefi doğrultusunda iddialı bir kadro kurduklarını belirten Ekmekçioğlu, şöyle konuştu: “Devre arasında transfer yasağını da kaldırmadık, çünkü bu takımın bu işi başaracağına inanıyorduk. Sağ olsun taraftarımız da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bizim hayat felsefimiz şu: Eğer bir şeyi en çok biz istersek, en çok biz çalışırsak, en çok biz inanırsak o zaten bize geliyor. Bizim formülümüz de bu oldu. En çok biz istedik, biz çalıştık, biz inandık.”

‘Yol haritamız hazır’

Ekmekçioğlu, 1. Lig’in yakından takip ettikleri bir lig olduğunu anlatarak, “Hedefimizde 1. Lig olduğu için ligi yakından takip ediyorduk. 1. Lig’de şu anda nasıl bir yol izleyeceğimizin planlarını kafamızda oluşturmuştuk. Bizim yol haritamız hazır. Öncelikle sportif başarı önemli ama mali ve idari başarılar da önemli. Bizim mali ve idari şampiyonluklar da yaşamamız lazım. Kulübümüzün gerçeklerine göre önümüzdeki senenin planlamasını yapacağız ve hedefi de öyle koyacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özden Töraydın 4x4’lük

Altay’da 3 sezondur sportif direktörlük görevini üstlenirken son 4 haftada teknik direktörlük koltuğuna oturan Özden Töraydın, siyah beyazlı takımı şampiyon yaparak tarihe geçti. Töraydın yönetiminde Bugsaşspor, Hacettepe, Pendikspor ve son olarak Gümüşhanespor’u dize getiren Altay, sezon başından bu yana zirve için çekiştiği Gümüşhane’yi son haftada geride bırakıp onbinleri sevince boğdu. Taraftarlar kulübü dipten alıp zirveye taşıyan Ekmekçioğlu-Töraydın ikilisine sevgi gösterilerinde bulundu. Yönetimin şampiyonluk primi olarak takıma 1 milyon TL dağıtacağı öğrenildi.

İnandık, çalıştık, başardık

Uluç ve Akın’a

Üst üste iki şampiyonluk yaşayan kaptan Murat Uluç ve İbrahim Akın, taraftarların gönlünde taht kurdu. Geçen sezon 18 gol atarak Play Off şampiyonluğuna katkı yapan, Gümüşhane karşısında gol perdesini açan Murat, sezonu 14 golle tamamladı. Sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitecek 36 yaşındaki santrfor, “Gelecek sezon da Süper Lig’e çıkarak hat-trick yapacağız” dedi. Taraftarların, “Altay’ın çocuğu İbrahim Akın” tezahüratlarıyla bağrına bastığı İbrahim ise taraftarlara üçlü çektirerek şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. İbrahim Akın’ın da mukavelesi sona ermek üzere.

Haberin Devamı

İlk tebrik Özgener’den

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nu kutlayan ilk isim oldu. Özgener mesajında şu ifadelere yer verdi: “İzmirimizin köklü spor kulüplerinden Altay’ın, şampiyonluğunu ilan ederek 7 yıl aranın ardından Spor Toto 1. Lig’e yükselerek kentimize yaşattığı büyük sevinç nedeniyle başta şahsınız olmak üzere, tüm yönetim kurulunuzu, teknik ekibinizi, futbolcularınızı, kulüp çalışanlarını ve Altay Spor Kulübü camiasını yürekten tebrik ederim. Tarihin her döneminde her alanda başarılara imza atan İzmirimizin, geçmişi de bu güzel kentimiz kadar köklü ve müstesna olan kulübü Altay’ın, bu ekip ve mücadele ruhu ile önümüzdeki sezon Süper Lig’e çıkarak daha nice başarıların altına imza atacağı inancıyla en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.”

İnandık, çalıştık, başardık

Haberin Devamı

İzmir kulüplerinden kutlama mesajları

İzmir’in köklü kulüpleri Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor sosyal medya hesaplarından Altay’ın şampiyonluğunu kutladı. Öte yandan siyah beyazlıların şampiyonluk coşkusuna tribünde yerlerini alan Karşıyaka, Altınordu taraftarları ortak oldu.

Alsancak’ta büyük coşku

Şampiyon Altay, maçtan sonra üstü açık otobüsle şampiyonluk turu attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle İzmir Atatürk Stadı’ndan yola çıkan siyah beyazlı takım Alsancak’tan geçerek Kordon Boyu’nda taraftarlarıyla buluştu. Altaylı taraftarlar yaktıkları meşalelerle ve ellerinde bayraklarla renkli görüntüler oluştururken, futbolcular da bu büyük coşkuya ortak oldu. Altay Marşı ve İzmir Marşı’nı söyleyen siyah beyazlılar, Kordon’daki İzmirlilerden de büyük alkış aldı. Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve usta futbolcu İbrahim Akın, taraftarlara üçlü çektirdi. Golcü Murat Uluç, Altaylı taraftarlara imza dağıttı.

Haberin Devamı

Taraftar büyüledi

Altay-Gümüşhanespor arasında Atatürk Stadı’nda oynanan tarihi randevuda siyah-beyazlı taraftarlar tam not aldı. İzmir ekibine yıllar sonra 30 bin kişilik dev koro büyük bir destek verdi. Kapalı tribünde görsel şova imza atan Altaylılar, şampiyonluk sonrası İzmir’in caddelerinde arabalarıyla kornalarına basarak, siyah beyazlı bayraklarını sallayarak şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. Taraftarlar, takımın Kordon’da attığı şampiyonluk turunda futbolcularla buluştu, Alsancak’a akın eden onbinler kenti siyah beyaz renklere boyadı.

İnandık, çalıştık, başardık

Pompalı Necdet, gözyaşlarını tutamadı

Geçtiğimiz hafta Pendikspor deplasmanında ayağı kırılan Altaylı Necdet Kaba şampiyonluk maçında özel ambulansla stada getirildi ve takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Aynı zamanda doğum günüde olan siyah beyazlıların ‘Pompalı’ lakaplı usta oyuncusuna, takım arkadaşları tarafından doğum günü hediyesi olarak şampiyonluk armağan edildi.

İnandık, çalıştık, başardık