Ege İnci Akü’ye Ar-Ge belgesi

İnci Akü’ye Ar-Ge belgesi

02.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bünyeleri içerisinde Ar-Ge merkezi kuran firmaların, belgelerinin verilmesi töreni İstanbul’da düzenlendi. Ege Bölgesi’nden 7 firmanın davet edildiği törende, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren belgesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

İnci Akü’ye Ar-Ge belgesi

Türkiye’de 86 firma aldı

Şerife Eren ‘Teknolojiye ve yeniliğe önemli yatırımlar yapıyoruz. Bugün Türkiye’de ve dünyanın 66 ülkesinde, ürünlerimizin arkasındaki Ar--Ge yatırımları sayesinde güçlü başarılara imza atıyoruz. Aldığımız bu belgenin bizlere getirdiği sorumluluğun bilincindeyiz. Birlikte Ar-Ge merkezi belgesi aldığımız diğer 86 firmayı kutluyoruz. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapılmasını sağlayan bu teşviki ortaya koyan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na teşekkürlerimizi iletirken, ülkemizin Ar-Ge gelişimine yapacağımız katkılar için heyecan duyuyoruz.’dedi.

Genç tasarımcıları final heyecanı sardı
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda 10 finalist belli oldu. 9’u bayan 10 finalistin tamamı Güzel Sanatlar Fakültelerinde Moda ve Tasarım öğrenci ya da mezunu.

Finalde muhteşem bir defile yapılacak
EİB 6. Moda Tasarım Yarışması’nda finale Mevlie Cesur, Esen Ergin, Sercan Arıcı, Gözde Tekin, Mehlika Hilal Kırca, Aybüke Pak, Duygu Şenol, Duygu Eda Semercioğlu, Selin Bayraktaş ve Emir Kırmızı kaldı. EİB Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi, 18 mayıs 2011 Cuma gecesi Koreograf Uğurhan Akdeniz’in organizasyonundaki defile ile gerçekleştirilecek.