Ege İnönü Caddesi’nde son rötuşlar yapılıyor

İnönü Caddesi’nde son rötuşlar yapılıyor

07.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnönü Caddesi’ni yepyeni bir görünüme kavuşturacak çalışmaları “yakın markaja” aldı.

İnönü Caddesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bölgedeki işin hızlı bir şekilde sonlandırılması talimatı veren Başkan Kocaoğlu, sık sık denetime çıkarak çalışmaları kontrol edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, yeniden trafiğe açılan İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi’nin bir bölümünü kapsayan toplam 8 kilometre uzunluğundaki güzergahta üst düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Düzenleme kapsamında metro çalışmaları nedeniyle bozulan İnönü Caddesi’nin yanı sıra, Yeşillik Caddesi’nin Eşrefpaşa ile Buca Köprüsü arasında kalan bölümünde kaldırımlarla birlikte altyapı da tamamen yenileniyor.
Estetik düzenlemeler
Önümüzdeki dönemde uzun süre kazı yapılmaması için içme suyu şebekesi revize ediliyor, yağmur suyu ve kanalizasyon boruları düzenleniyor, enerji nakil ve aydınlatma hatları yeraltına alınıyor, İzmirNet ve doğalgaz şebekesi tamamlanıyor. Yapılan düzenlemeler kapsamında İnönü Caddesi hem elektrik direklerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinden kurtulacak, hem de dikilecek turunç ağaçlarıyla zengin bir görüntüye kavuşacak. Yetkililer, arıza haricinde en az 10 yıl boyunca bu bölgede kazı izni verilmeyeceğini açıkladı.

Bergama’dan taş getirildi

8 kilometre uzunluğundaki kaldırımların kaplamalarında kalitesi dünya çapında bilinen ve ilgi gören “Bergama graniti” kullanılıyor.