Ege Işıkları sevgi

Işıkları sevgi

26.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gündoğdu çifti görme engelli. Zorlukları birbirlerine destek vererek aşıyorlar. Kanser hastası Saniye Gündoğdu’ya karaciğer nakli yapılmıştı. Can yoldaşı eşi Fatih Gündoğdu hastanede de yanındaydı ve elini bir an olsun bırakmıyordu

Işıkları sevgi

Ankaralı Saniye-Fatih Gündoğdu (32) göremiyor. Altı yaşındaki oğulları Ahmet’le taçlanan, mutlu bir evlilikleri var. Engelleri el ele vererek aşıyorlar. Aşkları onlara ışık oluyor, güç veriyor. Geçtiğimiz ekim ayına kadar hayatlarında her şey yolunda gidiyordu. Sağlık kontrolünde kötü sürprizle karşılaştılar. Genç kadın, karaciğer kanserine yakalanmıştı. Hemen tedaviye başlandı, ancak ciğerindeki tümör küçülmedi.
Geriye tek çare kalmıştı, o da organ nakliydi. Bağış bekleniyordu, zaman da giderek daralıyordu. Saniye Gündoğdu’nun üniversite öğrencisi kardeşi Murat Pekbay gönüllü oldu. Testler de olumlu çıktı. Abla-kardeş, İzmir Kent Hastanesi’nde bıçak altına yattı. Pekbay’ın ciğer parçası, Saniye Gündoğdu’nun hastalıklı organına takıldı. Genç kadın hızla sağlığına kavuşuyor. En büyük desteği ise kendisine refakat eden hayat arkadaşından alıyor.

“O benim elim ve ayağım” diyor
Fatih Gündoğdu, eşinin yanından ayrılmıyor, elini bırakmıyor. “Biz, el ele tutuşarak yolumuzu buluyoruz. Hep birbirimize kenetlendik, hastanede de öyle yapıyoruz” diyor. Saniye Gündoğdu da zorlukları birlikte aştıklarını anlatıyor. “O benim elim ayağım, bana hep moral verdi. Hem ona hem kardeşime hem de beni iyileştiren Doç. Dr. Murat Kılıç’la ekibine çok şey borçluyum. Şimdi tek isteğim oğluma kavuşmak” diye konuşuyor.