Ege İşlerini kaybedince evlerinden oldular

İşlerini kaybedince evlerinden oldular

17.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da bir fabrikada klima işçisi olarak çalışan İbrahim (26) ve Ramazan Oruç (32) kardeşlerle, İbrahim Oruç’un eşi Arzu Oruç, bir aydır İzmir’de iş arıyor.

İşlerini kaybedince evlerinden oldular

Bursa’da iş bulamadıkları için kirada oturdukları evlerinden çıkarıldıklarını söyleyen İbrahim Oruç, “Hastanelerde ve terminalde yatıyoruz. Günlerdir doğru düzgün yemek yemiyoruz. Para değil, iş istiyoruz” dedi.
TUFAN HAMARAT DHA


Anadolu Caddesi’nde yayalar için beş geçit
Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Anadolu Caddesi’nde, yürüyen merdivenli-asansörlü
beş yaya üstgeçidi inşa ettirecek. Yapım ihalesinin 26 Şubat’ta düzenleneceği bildirildi. Büyük Çiğli ve Harmandalı karayolu geçitleriyle kesintisiz trafik akışının sağlandığı caddede, yaya geçitleri yetersiz kaldığı için ölümlü kazalar meydana gelmişti. Belediye, sorunun çözümü için dört noktada geçici sinyalize geçitler oluşturmuştu.
İZMİR Milliyet


Telefon kulübeleri kuşlara yuva oldu
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişimde de çağ atlandı. Günümüzde neredeyse herkesin bir cep telefonu var. Durum böyle olunca, bir zamanlar insanların uzaktaki yakınları, arkadaşları, eşleri, sevgilileriyle konuşabilmek için önlerinde kuyruklar oluşturdukları ankesörlü telefonlara rağbet iyice azaldı. Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önündeki telefon kulübeleri de bir zamanlar haberleşmede kullanılan güvercinlerin yuvası haline geldi.
MUSTAFA OĞUZ İzmir DHA