Ege ‘İstihdam ve büyümeye katkımız artıyor’

‘İstihdam ve büyümeye katkımız artıyor’

04.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Menemen’deki İzmir Serbest Bölgesi’ndeki yatırımlar, altyapı çalışmaları ve çevre dostu uygulamalar, İZBAŞ 2019 toplantısında değerlendirildi.

‘İstihdam ve büyümeye katkımız artıyor’

Bölgedeki ticaretin son 5 yıldı ciddi oranda arttığını belirten İZBAŞ Başkanı Eyüp Sevimli, koku sorunu nedeniyle ağustos ayında devreye alınan atık su arıtma tesisinin de Çevre Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerden başarıyla geçtiğini söyledi.
Bölgenin çevre ve teknik altyapılarında önemli revizyonlar yaptıklarını anlatan Sevimli sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Tek bir ceza almadık’

“Atıksu arıtma tesisinde 885 bin 497 dolarlık bir yatırımla biyolojik arıtma sistemimizi, son teknoloji sistem ve ekipmanlar ile çift kademeli hale getirdik. Bölgemizin elektrik altyapısını 3.5 milyon dolarlık bir yatırımla tamamen yeniledik. Arıtma tesisinin tamamen kokusuz olması düşünülemez. Sonuçta kirlilik yükünü alacak bir arıtma tesisinden çıkan koku çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde olduktan sonra telafi edilebilir. Çevre Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde de şimdiye kadar herhangi bir ceza almadık.”

5 ayda yüzde 50 büyüme

Bölgenin istihdamında son üç yılda yüzde 111 oranında artış yaşandığını ifade eden Sevimli, “Yapımı süren tesislerin devreye girmesiyle istihdam daha da artacak. 2019 yılı için yüzde 30 artış hedeflememize rağmen ilk 5 ayda gerçekleşen büyüme yüzde 50 oldu. Bu ivmenin devam etmesiyle yıl sonunda hedefimizin üstünde bir büyüme yakalayacağız” dedi. l NEVRA UÇKAÇ DHA