Ege İthal davulcu İzmir’de sefil oldu

İthal davulcu İzmir’de sefil oldu

20.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahurda, parkın bulunduğu semtin sokaklarında davul çalıp, evleri dolaşarak bahşiş toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Abuzer Uldaş, Osmaniye’den geldiği İzmir’de umduğunu bulamadı.

İthal davulcu İzmir’de sefil oldu

Eşi 39 yaşındaki Fatma Uldaş ve yanlarındaki üç çocuklarıyla birlikte Halil Rıfatpaşa semtindeki Tansaş Parkı’nda yaşamaya başladı. Fatma Uldaş gece yattıklar parka yanlarında getirdikleri battaniyeleri serip, sabah gün ağarırken topluyor. Bahşişlerden umduğunu bulamayan Abuzer Uldaş, hayırseverlerden kenidlerine destek çıkmalarını istedi.

Haberin Devamı

Somali çağrısına ilk cevap İzmir’den
Sağlık Bakanlığı, açlık ve sağlık sorunları nedeniyle ölümlerin yaşandığı Somali’de kuracağı hastanede gönüllü görev alacak sağlık çalışanları ararken, çağrıya İzmir’den ilk yanıt veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oya Kokulu oldu. Dr. Kokulu, öncü ekip içinde yer alıp Somali’ye giderken, İzmir’den gönüllü sayısı 500’e ulaştı, ancak doktor sayısının azlığı dikkat çekti. Dr. Kokulu’nun daha önce de Sudan’da gönüllü çalıştığını, çağrı gelir gelmez Somali’ye gitme kararı verdiğini belirten Başhekim Prof. Dr. Nurettin Ünal, “Doktorumuz Somali’de kurulacak hastanenin kurucu ekibinde gitti” diye konuştu.
NESRİN COŞKUN DHA

Zabıtanın bayram denetimleri arttı
Çiğli Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi lokanta, restoran, fırın, unlu mamul üreticileri ile tatlı ve pasta imalatı yapan işyerlerini denetledi. Son denetimlerde 18 işyerine giden zabıta ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini genel temizlik, gıda maddelerinin saklanma koşulları ile son kullanma tarihleri, çalışanların sağlık karneleri ile işyeri ruhsatlarını inceledi. Denetimlerde sağlık koşullarına uygun bulunmayan 7 işyerine ihtar, 5’ine ceza kesildi.


Öldüren maganda polis memuru çıktı
Uşak’ta 2 Temmuz günü eşi ve akrabalarıyla yürürken nereden geldiği belli olmayan merminin isabet etmesiyle ağır yaralanan ve bir hafta sonra hayatını kaybeden 24 yaşındaki İmdat Ünal’ın ölümüne sebep olan kurşunun olay günü düğünü olan polis memuru O.K.’nın (28) tabancasından çıktığı belirlendi. Uşaklı olan polis memuru O.K.’nın olay tarihinde İstanbul’da görevli olduğu, düğününü yapmak üzere Uşak’a geldiği bildirildi.
YAVUZ KUŞDEMİR Uşak DHA

Haberin Devamı

Tır servise çarptı
Uşak’ta tekstil firmasına işçi taşıyan servis minibüsüyle, TIR’ın çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı. Uşak-Ankara karayolu Göğem yol kavşağında Ankara’dan İzmir yönüne giden Ekrem Yaral’ın (46) kullandığı 06 SDN 81 plakalı TIR, tekstil firmasında çalışan işçileri taşıyan Yüksel Şahin (42) yönetimindeki 64 S 0054 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada, Yüksel Şahin ile minibüste bulunan 12 işçi yaralandı.