Ege İzmir 19 Mayıs için koştu

İzmir 19 Mayıs için koştu

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İzmir 19 Mayıs için koştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir’in dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Milli mücadelenin 100. yılında yer gök adeta kırmızı beyaza boyandı.

Haberin Devamı

İzmir 19 Mayıs için koştu

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü, İzmir’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Resmi törenler, saat 08.30’da, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tören alanına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, CHP’li ve AK Parti’li milletvekilleri ve kent sakinleri katıldı.

Coşkuya ortak oldu

Programda, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın ardından şiirler okundu. Alanda en büyük alkışı vals yapan down sendromlu çocuklar aldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 19 Mayıs Yol Koşusu’na katılarak İzmirlilerin bayram coşkusuna ortak oldu. Konak İskelesi önünden başlayan koşunun startını Büyükşehir Başkanı Soyer verdi. İzmirlilerin 19 Mayıs coşkusuna ortak olmak için atletlere eşlik eden Başkan Soyer’e ilgi büyüktü.