Ege İzmir, çantada keklik değil...

İzmir, çantada keklik değil...

09.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Siyasete Sosyal Demokrasi Partisi’nde (SODEP) başlayıp, sırayla SHP ve CHP’de devam eden Yekta Varnalı (56) 1994- 1999 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, 2002’de altı ay SHP il başkanlı yaptı.

İzmir, çantada keklik değil...

2007’de CHP’ye geçti. Aktif siyasetten uzak kaldığı dokuz yılda Alsancak’taki kırtasiye ve hediyelik eşya mağazası ile BJK ürünlerinin satıldığı “Kartal Yuvası” adlı mağazayı işleten Varnalı CHP’nin genel sekreterlik görevini kabul etti.

‘Siyasette apoletler yoktur’
Varnalı, “Protokolü sevmiyorum. İşin mutfağında olmak beni daha mutlu ediyor. İl başkanlığı, belediye başkanlığı zor ve protokol görevleri. Benim hiç sevmediğim şeyler. Siyaset askerlik gibi değildir. Siyasette apoletler yoktur. Bir dönem il başkanlığı yaparsınız bir zaman gelir ilçe delegesi bile olamazsınız. Aradan yıllar geçer, partinin size ihtiyacı olduğu zaman ‘her göreve varım’ diyorsanız ben buna saygı duyarım” dedi.
Varnalı, “Orta ölçekli bir esnafım. Ekonomik sıkıntı malum. İşin başında olmazsam yürümüyor. Ayrıca profesyonel bir siyasetçi değilim. Partiyi birbirimize değil evlerde, işyerlerinde halkla teke tek görüşüp anlatacağız. İzmir hiçbir zaman CHP için ‘çantada keklik’ değil. Bu İzmir’e haksızlık olur. İzmir özgürlüğüne yönelik bir tehdit oluştuğunda bunu reddeder. Bu çok güzel bir özellik. Eleştirileri olgunlukla karşılayarak dört ay durmadan çalışmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koyu BJK’li

İzmir Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı’nı üç yıl yapan Varnalı, 29 Ocak’taki kongrede bu görevini bıraktı. BJK’yı sadece futbol değil bir felsefe olarak gören Varnalı, “BJK bence bir sivil toplum kuruluşu, sadece futbol değil. Sosyal demokrat bir dünya görüşü hakim. Ben BJK’yi tüm amatör kulüpleriyle destekliyorum” dedi.

CHP’nin seçim kadrosu tamam
CHP’yi İzmir’de seçime taşıyacak ekipte görev dağılımı yapıldı. Partinin İl Sekreteri Yekta Varnalı olurken, il başkan yardımcılıklarının dağılımı şöyle gerçekleşti: İrfan Babacan (mali ve idari işler), Zeki Günen ve Altan İnanç (örgütlenme ve örgüt yönetimleri), Bülent Çetinkaya (parti içi eğitim) Celal Yıldız ve Vezir Arslan (propaganda), Nahide Atalay (kadın örgütlenmesi ve kadın kolları), Sevda Erdan Kılınç ve Barış Erel (gençlik örgütlenmesi ve gençlik kolları), Müfit Ereş ve Şenay Çavdar (meslek kuruluşları, sendikalar ve STK’lar), Metin Güler (işveren sendikaları, birlik ve meslek kuruluşları) Sevda Erdan Kılınç ve Abdullah Engin (seçim ve hukuk işleri), Şenay Çavdar ve Figen Ülkem (insan hakları ve uygulamaları), Gürsoy Taşdemir (bilgi ve iletişim teknolojileri), Sedef Ark ve Gülşen Koşanoğlu (halkla ilişkiler), Necati İmam (İzmir ekonomisi ve mali politikalar), Barış Erel (tanıtım ve basın).