Ege İzmir’de açılış maratonu

İzmir’de açılış maratonu

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilişimin başkenti olması öngörülen İzmir’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım iki gün içerisinde 4 açılışa katıldı. İstihdamın artığını vurgulayan Bakan Yıldırım kimi şirketleri eleştirdi

İzmir’de açılış maratonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’de bulunduğu süre içerisinde bir dizi açılış gerçekleştirdi. İlk olarak Kod-a Dijital Arşyiv Kent’in açtılışını gerçekleştiren binali Yıldım, ardından Ericsson- Avea işbirliği ile İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan “Ericsson-Avea Yazılım Test Merkezi”nin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, “35 İzmir 35” proje vaadiyle yola çıktıklarını günden bu yana geçen 1.5 yıl içinde 15 projenin başladığını, 15’inin de hazırlık çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, “Bu kadar kısa sürede bu hızlı gelişmeyi ben de beklemiyordum. İzmir bilişimin merkezi olacak dedik. Bu sözümü gerçekleştirmek için çalışmalara hemen başladık. İzmir’de yarın 9. çağrı merkezini açacağız. İzmir’de doğrudan bilişimle ilgili sağladığımız istihdam 3 bini geçti. 3 bin ailenin evine ekmek gitti. Bu sayıyı 4’e katlamak içten bile değil. Buna yapacak potansiyel biz de İzmir’de de var. Evelallah bunu yaparız” dedi. Türkiye’nin ar-ge ile yeni yeni tanıştığını, yedi yıl önce ürün olarak sayılmayan yazılımdan bugün 500 milyon dolarlık ihracat yapıldığını anlatan Bakan Yıldırım, üniversitelerin ülkeye daha fazla katma değer sağlamak için bu yönde çalışmalar yapmalarını istedi.

Haberin Devamı

Ericsson- Avea Test Merkezi, Türkiye’de yazılım geliştirme konusunda kalite standartlarının artırılması konusunda hizmet verecek. Merkezde Avea müşterilerine sunulacak hizmet ve ürünler önceden test ederek sonuçları raporlanacak. Bu geri bildirim raporları Avea ürün ve hizmet kalitesinin çok daha yukarılara taşınmasında kaynak olarak kullanılacak. Merkezin önümüzdeki yıllarda yazılım geliştirme ve bakım-destek fonksiyonlarını da kapsayacak şekilde tüm yazılım geliştirme sürecine hizmet vermesi hedefleniyor.

“IBM’e yakışmaz” diyerek eleştirdi
Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de 4 bin 500 metrekarelik alanda hizmet verecek olan IBM İş Sürekliliği ve Olağanüstü Durumu Merkezi’nin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, IBM’i işhanlarının katlarında değil sitelerde görmek istediğini belirterek, “İzmir’in gittikçe bilişimde artan önemini IBM ziyaretinde gördük. IBM gibi bir asırlık bir şirketin Türkiye’de böyle bir iki kat gibi yerlerde mütevazi faaliyet göstermesini de yadırgıyoruz. Asırlık firmaların bayraklarını dalgalandıran siteler olması lazım. Böyle binaların katlarında hizmet olmaz. Bu IBM’e yakışmaz. Bir asırlık geçmişiniz olacak dünyanın önde giden bilişimin öncüsü bilgisayarın öncüsü olan bir firmanın burada bu mütevazi yerlerde hizmet vermesi doğrusu ne IBM’e ne İzmir’in şanına yakışan bir şey değil. Ümit ederim kısa sürede IBM kendi sitesini kurar ve bayrağını da İzmir’de dalgalandırmaya başlar” dedi.

Haberin Devamı

Binali Yıldırım, İzmir’deki 9. çağrı merkezi olan Plus Telekom Çağrı Merkezi’ni açılışını da yaptı.

Demiryolu Kampı tartışması büyüyor

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’ni ziyaretinde Bakanı Binali Yıldırım Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’in yurt sorunundan sözetmesi üzerine “Çeşmealtı’ndaki Demiryolları Kampı’nı İYTE öğrencilerine veriyoruz. Şimdi oradakilerin ihtiyaçları yok” diyerek İYTE’ye verdiğini açıkladı. Kampın İYTE’ye tahsisi buradan yararlananları temsil eden sendikaların tepkisine neden oldu. Türk Ulaşım Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muhammet Kara, “Kampımızın elimizden alınmasına müsade etmeyiz. Demiryolcuların 5 yıldızlı otelllerde tatil yapma imkanı yok. Üstelik bu kampın mülkiyeti Maliye Bakanlığı’nda” dedi. Birlişek Taşamacılık Sendikası BTS İzmir Şube Başkanı Bülenet Çuhadar Urla Kampında dinlenme amaçlı değil eğitim amaçlı da kullandıklarını ve seminerler düzenlediklerini belirtti. n