Ege İzmir’de, depreme hazırlık seferberliği

İzmir’de, depreme hazırlık seferberliği

26.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, felaketlerin tahribatını azaltmak için felaket öncesinde alınması gereken önlemlerin uygulamaya konduğunu açıkladı

İzmir’de, depreme hazırlık seferberliği

Depremin, dünyanın her yerinde sıcaklığını koruyan hassas bir konu olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Depremden sonra değil, öncesinde önlem almak gerekir. Biz de üniversiteler ve ilgili kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri ile bu konuya önemle eğiliyoruz. Hem araştırma projelerini destekliyor hem de bu çerçevede ortaya çıkan verileri titizlikle değerlendirerek bilimin, aklın rehberliğinde yapılması gereken neyse onu yapıyoruz” diye konuştu.

Çarpık kentleşme
Çarpık kentleşme sorununa dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “1950’lerden itibaren Türkiye’nin her yerinde yaşanan çok ciddi bir sorun bu. O yüzden kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veriyoruz. Bakanlar Kurulu’ndan onay geldiğinde, gecekondu bölgelerini, yapımı biten ve süren proje alanlarımıza taşıyacağız. Böylece sağlıklı kentsel yenilemeyi İzmir’de hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Alınan önlemler
* Büyük araçların ulaşamadığı dar sokaklardaki yangın ve felaketlere anında müdahale edebilmek amacıyla özel ekipler oluşturdu. Bu ekipler, 5 adet küçük şaseli Land Rover, iki motorsiklet ve 3 ATV (4 tekerlekli motorsiklet) ile donatıldı.
* Kemalpaşa, Menemen, Foça, Aliağa, Seferihisar, Urla, Torbalı, Bayındır, Tire, Selçuk ilçelerine toplam 16 kombi ambulans verildi.
* İzmir’deki 428 okulda yapılan eğitim çalışmaları ile AKS - 110 kolları oluşturuldu.
* Toros’ta kurulan Kriz Yönetim Merkezi kuruldu. Şehrin çeşitli noktalarına kurulan kamera sistemi; Basmane, Üçyol, Karabağlar, Konak Meydanı, Eşrefpaşa Meydanı, Alsancak Meydanı ve Çankaya Meydanı’ndan Toros’taki merkeze görüntü aktarıyor.
*Farklı bölgelerdeki olayların görüntülerini merkeze aktararak canlı yayın sağlayacak olan “Seyyar Komuta Kontrol Aracı” satın alındı.
*Doğal afet ve krizlerde olaylara anında müdahale etmek amacıyla “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi”ni hayata geçirildi.