Ege İzmir’de mağdur rolü oynanıyor!

İzmir’de mağdur rolü oynanıyor!

18.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, CHP’li belediyeleri sadece mazeret üretmekle suçladı

İzmir’de mağdur rolü oynanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, CHP’nin iktidarda olduğu İzmir’de mağdur edebiyatı yaptığını öne sürerek, “Hangi partiden olursa olsun borç edebiyatı ile mağdur edebiyatı ile halkın karşısına çıkan başkanları uyarmak zorundayız. Muhalefet partili belediyelerde mağdur edebiyatı var. Borç edebiyatı var. ‘Ben çözeceğim’ diye geldin. Madem gerekçeler ortaya koyacaktın neden aday oldun? Bunlar yerel yöneticilikte sığınılacak liman olamaz” dedi.
Eşinin İzmirli olması nedeni ile kente sıklıkla geldiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İzmir’de vatandaşlardan belediyelerin hizmeti konusunda iyi şeyler duymadığını söyledi. Türel, “Belediye başkanlığı makamında mazeret üretemezsiniz. Belediye başkanı adayken o sorunları çözmek iddiası ile ortaya çıkmış çözümde kendini anahtar olarak ortaya koymuştur. Hangi partiden olursa olsun borç edebiyatı ile mağdur edebiyatı ile halkın karşısına çıkan başkanları uyarmak zorundayız” diye konuştu.
Cezaevindeki başkanlar
AK Partili belediyeler arasında da yolsuzluk yaptığı için görevden alınan hatta cezaevinde olan belediye başkanlarının olduğunu söyleyen Türel, muhalefetin konuyu kendi lehine çevirme mücadelesine giriştiğini bunun da yanlış olduğunu söyledi. Türel, “Türkiye’de görevden uzaklaştırılmış ve tutuklu bulunan 2 AK Parti’li, bir CHP’li, bir MHP’li belediye başkanı var. Övünülecek bir konu değil ama bunları onların kulaklarına küpe olsun diye söylüyorum. AK Parti kim yanlış yapıyorsa hesabını sorar” dedi.

Haberin Devamı

Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Menemen Kasım ayı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısı, halk Eğitim Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı. Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.