Ege İzmir’de ulaşıma grev ayarı

İzmir’de ulaşıma grev ayarı

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığıyla işletilen İZBAN’da, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadı.

İzmir’de ulaşıma grev ayarı

Dün sabah saat 05.00’te Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi, Alsancak Garı’na ‘Bu iş yerinde grev vardır’ yazılı pankartlar asıp greve başladı.

Haberin Devamı

Geçinebilecek ücret

Üyelerinin, karınlarını doyurmaya yetmeyecek 1.850-2.500 lira aralığındaki ücretlerle çalışmalarına rıza göstermeyeceklerini ifade eden Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, “İZBAN yönetiminden çıplak ücretlerimize yüzde 28 zam talep ettik. Çalışanları enflasyondan koruyacak kadar dahi bir ücret zammı teklif etdilmedi. İşverenin kümülatif zam önerisi yaklaşık yüzde 21 oldu. Geçinebilecek bir ücret almak için yasal hakkımız olan grevin bir anlamda işsizlik olduğunun bilinmesini isteriz” diye konuştu.

İzmir’de ulaşıma grev ayarı

Seferler sıklaştı

İZBAN yetkilileri, Çiğli-Havalimanı arasında sendika üyesi olmayan makinistlerle 5 set halinde, 24 dakikada bir sefer yapıldığı açıkladı. Seferlerin 06.30-11.00 saatleri ile 16.00-22.00 saatleri arasında yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşın mağdur olmaması için ulaşımda ek tedbirler uyguladı. ESHOT’ta 1.252, İZULAŞ’ta 265 olmak üzere seferdeki otobüs sayısı 1.517’e yükseltildi. Yeni hatlar açıldı, yoğun hatlara takviyeler yapıldı. İZDENİZ, Bostanlı’dan 5 dakikada bir sefer yaptı. Metro, sefer sıklığı 3 dakikaya indi. Tramvayda da sefer aralığı 5 dakikaya çekildi.