Ege İzmir Devlet’te yeni oyun

İzmir Devlet’te yeni oyun

23.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Devlet Tiyatrosu, yeni sezona ilk kez sahnelenen oyunlarla devam ediyor.

İzmir Devlet’te yeni oyun

29 Kasım’da Türkiye prömiyeri gerçekleşecek olan “Sıçan” adlı oyun, yapıtları Avrupa’da sahnelenen genç Alman yazar Justine del Corte’ye ait ve yazarın dilimize çevrilen ilk oyunu. Çevirisi Barış Eren’e ait olan oyunun yönetmenliğini, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Sinan Pekinton üstleniyor.

Haberin Devamı


İZDSO’da Çinli kemancı
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İZDSO) Macar Kemancı Tibor Varga’nın oğlu Gilbert Varga yöneteminde 25 Kasım Cuma günü saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde vereceği konserde solist olarak keman sanatçısı Mao Zhao müzikseverlerle buluşacak. Konserde Bach, Mozart, Ravel ve Roussel’ın eserleri seslendirilecek.

Atık kumaşlarla tablolar yapıyor
İzmirli ressam Sevil Yalçınduran, atık kumaşlarla yaptığı tabloları Manisa Kültür Sitesi Fuayesi’nde “Kumaşlar-ın Dili’ sergisinde sundu. Narlıdere Huzur-evi’nde kalan Yalçın-duran, ilerlemiş yaşına rağmen resimden vazgeç-mediğini söyledi.
DHA

Kurtoğlu ile coştular
Balçova Palmiye Alışveriş Merkezi’nde bulunan California, fantezi müziğin güçlü isimlerinden Cengiz Kurtoğlu’nu ağırladı. Kurtoğlu, gecenin ilerleyen saatlerine kadar en güzel şarkılarını İzmirliler için seslendirdi. Çok fazla İzmir’e gelmediğini söyleyen Kurtoğlu, “İzmir’i çok özlemişim. Bundan sonra daha çok burada sahne alacağım” dedi.
ERAY ARPAŞİN DHA