Ege İzmir’e 1050 yeni taksi

İzmir’e 1050 yeni taksi

28.07.2017 - 04:23 | Son Güncellenme:

İzmir’de ÖTV muafiyetinin teşvikiyle 1050 taksi yenilendi. Sıfır ötv istemediklerini belirten Celil Anık, “Yüzde 45’lik ÖTV yarı yarıya indirilmeli” dedi

İzmir’e 1050 yeni taksi

İzmir’de ÖTV muafiyetinin de teşvikiyle 1050 taksi yenilendi. Geçen eylül ayında yürürlüğe giren teşvik paketiyle, taksi, şehir içi toplu taşıma yapan dolmuş, belediye otobüsleri, halk otobüsleri ile yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetlerden 2019 Haziran sonuna kadar ÖTV alınmaması belirlenmişti.

Haberin Devamı

‘Araçlar yenilenmeli’

Yeni teşvik paketinden en fazla taksicilerin yararlanması, Türkiye çapındaki 70 bine yaklaşan taksilerden en az 50 bininin yenilenmesi öngörüldü. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “2019’a kadar tüm taksici esnafının bu teşviklerden yararlanarak araçlarını yenileyeceğini düşünüyorum” dedi.

‘ÖTV yarıya inmeli’

Anık sadece İzmir’de binden fazla taksinin ÖTV indiriminden yararlanarak yeni araçlarla değiştirildiğini vurguladı, “ Hükümetimiz ve bakanlığımız bize can suyu oldu. Sıfır ÖTV istemiyoruz. Yüzde 45’lik ÖTV’nin yarı yarıya inmesi gerekiyor. Hem araçlarımız yenilecek hem de devletimiz böyle bir uygulama ile kazançlı çıkacak” diye konuştu.

Anık’tan meslektaşlarına uyarı

Haberin Devamı

Başkan Anık şunları söyledi: “Arkadaşlarımız araçlarıyla ilgili bir sıkıntısında odamızı arayarak danışmaları gerekir. Araç tescil tarihiniz 7 Temmuz 2016’dan önce ise bu haktan yararlanıyorsunuz. Bu tarihten sonra ve bu tarih yazıyorsa haktan yararlanamıyorsunuz. Kaza sonucu aracınız perte çıktığı takdirde ancak ÖTV ödemiyorsunuz. Onun haricinde aracınızı 3 yıl dolmadan satarsatınız kullandığınız kadarını ÖTV ödüyorsunuz. Süreç 30 Haziran 2019’a kadar devam ediyor.” l DHA