Ege İzmir’e gastronomi müzesi kurulacak!

İzmir’e gastronomi müzesi kurulacak!

26.07.2018 - 00:28 | Son Güncellenme:

İzmir’de ilk gastronomi müzesini kurmak için güç birliği yapıldı. Platform Başkanı Önbaş, kentin çok kültürlü mutfağını buluşturacaklarını söyledi

İzmir’e gastronomi müzesi kurulacak

İzmir’in çok kültürlü mutfağını bir müzede buluşturmak amacıyla İzmir Gastronomi Müzesi Platformu kuruldu. Bir grup İzmir sevdalısı olarak platformu kurduklarını söyleyen Başkan Sibel Önbaş, kentin bu müzeye ihtiyacı olduğunu belirtti, yer belirlenmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. İzmir’in çok zengin bir mutfağa sahip olduğunu anlatan Önbaş, müzeyi kente kazandırmak için Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Akşit, Dokuz Eylül Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Dr. Eren Akçiçek, Kolleksiyoner Ayşen Nazlı, Burçin Kipman ve gazeteci Cemil Dirim ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

En uygun yer Kordon

Önbaş, “Bu müzeyi hep beraber şehre kazandırmak istiyoruz. İzmir’e insanlar geldiğinde gezebilecekleri yaşayan bir müze yapacağız. Bu konuda destek bekliyoruz. Hiçbir ticari amacımız yok” diye konuştu. Doç. Dr. Turgay Bucak da bu müzenin kentte çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını, Ege’yi temsil edeceğini söyledi. Şanlı da müze fikrini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını söyledi, müze için en uygun yerin Kordon olduğunu dile getirdi.