Ege ‘İzmir’e güveniyorum’

‘İzmir’e güveniyorum’

12.04.2017 - 03:56 | Son Güncellenme:

Milletvekili olduğu İzmir’de temaslarını sürdüren Başbakan Yıldırım: Demokrasinin merkezi olan İzmir’le gurur duyuyorum. Türkiye’nin özeti olan bu kente inanıyorum, güveniyorum

‘İzmir’e güveniyorum’

Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitingin ardından İzmir’deki çalışmalarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’deki temaslarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

egeesonsoz.com’un haberine göre, referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de yürüttüğü programına Gaziemir’de devam eden Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği miting öncesinde Önder Caddesi’nde parti otobüsünden indi, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi, çocuklara oyuncak ve satranç takımı dağıttı.

‘İzmir’e güveniyorum’
Çocuğu teselli etti

Yıldırım, bu arada ağlayarak yanına yaklaşan bir kız çocuğunu görünce şaşırdı, çocuğu sarılarak teselli etti. Abdullah Arda Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Yıldırım, “Muhteşemsin Gaziemir, harikasın. Sizlerle, İzmir’le, Gaziemir’le, milletimle gurur duyuyorum. İzmir demokrasini merkezidir. İzmir hoşgörünün merkezidir. İzmir kurtuluşun, istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı şehrin adıdır. İzmir Türkiye’nin özetidir. İzmir, Türkiye’nin her tarafından Balkanlar’dan, Kosova’dan, Üsküp’ten, Trakya’dan her yerden bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği burada kardeş olduğu şehrin adıdır” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, “İzmir’imizi ne yazık ki bugünlerde bazılar iyi sözlerle anmıyorlar. Birkaç gün önce CHP’nin bir milletvekili İzmir’i kast ederek evet verenler için evet verirseniz nasıl düşmanı İzmir’den denize döktükse sizi de denize dökeceğiz diyerek açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safa koymuştur. Sen kimsin? Senin ne haddine? İzmir sana Pazar günü cevabını verecek. Hazır mısın Gaziemir? Bu haddini bilmeyenlere pazar günü cevap vermeye var mısın? Bir tanesi de diyor ki, yıllardır genel başkanlığını yapmış tecrübeli, eğer hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım diyor. Yakışır mı bu? Bu millete bu söylenir mi? Ben İzmir’e güveniyorum ve inanıyorum” diye konuştu.

‘İzmir’e güveniyorum’

‘Ayar veriyoruz hiç merak etmeyin’

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını sürdürdüğü İzmir’de, Kaya Termal Otel’de esnaf odalarının temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirip, “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki gururlanarak, ‘Ben 82 anayasasına hayır’ dedim. Ben de ‘Hayır’ dedim. Çünkü, o anayasaya yapılırken kimseye sorulmadı. Darbe anayasası. Şimdi de ‘Hayır’ diyor. Nedir bu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bunu değiştiriyoruz kardeşim. Ona da ‘Hayır’ dedin, buna da ‘Hayır’ diyorsun” dedi.

Haberin Devamı

Esnafın kendilerinden taleplerine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, bankalara yönelik eleştiri için, “Ayar veriyoruz hiç merak etmeyin, sürekli tepelerindeyiz. Merak etmeyin. Onların da yaşaması lazım. Sistemin birlikte yaşaması lazım. Talepleriniz de var, bunları biliyoruz. Elde ne kadar imkân varsa, vatandaşın, esnafın ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. Yıldırım, “Gündoğdu Meydanı’na gelen 200 bin kişinin kendilereni çok mutlu ettiğini belirtti.

‘Büyük projemiz var’

Kent için hayata geçirilen proje ve yatırımlardan örnek veren Yıldırım, “İzmir için büyük projemiz var. İzmir’in de Marmaray’ı, Avrasya’sı olacak. Hayırlı uğurlu olsun İzmirimize. İzmir’e ikincilik yakışır. İstanbul arkasından İzmir…Şu ana kadar 15 bin TOKİ yaptık. Şimdi en büyük dönüşümü Karabağlar’da başlattık. İzmir Cumhuriyet tarihinde iki dönemde hizmet aldı. Birincisi, İzmir’in evladı merhum Adnan Menderes dönemidir. İkincisi de milletin adamı AK Parti iktidarı Recep Tayyip Erdoğan dönemidir” ifadelerini kullandı.