Ege İzmir’e son cemre müjdelerle düştü

İzmir’e son cemre müjdelerle düştü

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İzmir’e son cemre müjdelerle düştü

Proje tanıtım toplantılarının sonuncusunu yapan CHP Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “Hemşehrilerimize yarı zamanlı ücretli çalışma imkânı sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Millet İttifakı’nın CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, 3. Cemre Buluşması’nı Kadifekale’de yaptı. 200 gün içinde gerçekleştireceği projeleri açıklayan Soyer’in en dikkat çeken vaadi, ‘Askıda İş Var’ oldu. Demokrasi vurgusuyla konuşmasına başlayan Soyer, “Gerçek demokrasi refahın toplumun her kesimine adil dağılmasıyla mümkündür. Her ilçede yaşam merkezleri kuracağız. Evde sağlık ve bakım hizmetleri hazırlıyoruz. Uzman personeller engelli ve yakınlarının hizmetinde olacak. Meslek fabrikamız da gençlerin işsizliği için rol üstlenecek” dedi. Sunumda 165 proje açıklayan Soyer, şöyle konuştu:

‘EXPO’yu kesin alacağız’

“İzmir’i tanıtmakla yola çıkacağız. Dünya kenti İzmir platformunu kuracağız. EXPO’ya yeniden aday olacak ve mutlaka alacağız. İzmir’i sağlık alanında dünyanın öncüsü yapacağız. İzmir’i içilebilir musluk suyuna kavuşturma hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Son 20 yılda azalan İzmir’in koku sorunun tamamen çözeceğiz. Bertaraf tesisleri kuracağız. Tüm kentin çöplerini dönüştüreceğiz, bunlardan elektrik üreteceğiz. İzmir’in mahallelerini yerinde ve uzlaşıyla dönüştürmeye hız vereceğiz.

Haberin Devamı

‘Çukur kalmayacak’

Kentimiz hem kara hem raylı hem de deniz ulaşımında güçlendireceğiz. Geliştirilmiş baykuş seferleri başlatacağız. Toplu taşımanın yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde ücret yarı yarıya inecek. Raylı sistemi, kısa vadede 340 kilometreye, orta ve uzun vadede ise 670 kilometreye ulaştıracağız. Projesi ve bütçesi hazır olan Buca’ya metrosu ile Çiğli tramvayına hemen başlayacağız. Kent genelinde trafiği sıkıştıran 111 nokta tespit ettik. Akıllı trafik sistemi ve yeni arterlerle sıkışıklıkları azaltacağız. Kent içerisinde belirlenen yerlerde trafiği yer altına alacağız. Yayalaştırmalarla yepyeni meydanlar oluşturacağız. Çukur yol kalmayacak. Çözümüne 100 gün içerisinde başlayacağız. Kemeraltı 24 saat açık hale gelecek. Agora ile Kadifekale arasında teleferik kuracağız.”

Kültür başkenti

İzmir’i Avrupa kültür başkenti yapacaklarını belirten CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “Eski elektrik fabrikasını kente kazandırıp Havagazı Fabrikası’yla birlikte bir kültür vahası haline getireceğiz. Bir zamanlar Türkiye’de popüler müziğin kalbi olan Kültür Park bir müzik okuluna dönüşecek. İzmir’de kurulacak film platolarıyla kent, sinemanın merkezi olacak, uluslararası film festivallerine ev sahipliği yapacak. Akdeniz dilleri merkezini kuracağız. Hem İngilizce hem de Akdeniz çanağındaki diğer dilleri gençlerimizin öğrenmelerini sağlayacağız. EVKA 3’te, 850 yatak kapasiteli yurdumuzu derhal açacağız. Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Mirası ilan edilmesini sağlayacağız. İzmir’de kişi başına yeşil alan miktarını iki katına çıkartıp 30 metrekareye çıkartacağız. 2,5 milyon metrekare rekreasyon alanı kurup İzmir’in mesire yeri olarak kullanılabilir alanı haline getireceğiz. İzmirli şehir dışına çıkmadan keyifle vakit geçirme imkânına kavuşacak” dedi.