Ege ‘İzmir’e yerleşebilirim’

‘İzmir’e yerleşebilirim’

01.03.2018 - 04:03 | Son Güncellenme:

Duayen tiyatro sanatçısı Cihat Tamer, “Yaşamımı, kültür ve sanatta önemli adımlar atan İzmir’de sürdürebilirim” dedi

‘İzmir’e yerleşebilirim’

Usta tiyatro oyuncusu Cihat Tamer, Kuzguni Sanat Cafe Brasserie’nin ‘Tadı Damakta Sohbetleri’nde sanatseverlerle buluştu.
Perihan Abla’nın ‘Patron Cihat’ı, Bizimkiler’in ‘Şevket’i ve Mahallenin Muhtarları’nın ‘Muhtar’ı gibi televizyon projelerinin yanı sıra; Münir Özkul Tiyatrosu, Bulvar Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosu ve Cihat Tamer-Ercan Yazgan Tiyatrosu’nda yüzlerce karaktere can veren Tamer, izleyicileri bir oyundaymışçasına büyüledi.

İzmir’in kültür ve sanatta önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Cihat Tamer, “Buranın insanı daha entelektüel. İstanbul’da mutluyum, ancak eşim de uygun görürse, İzmir’de yaşamayı çok isterim” dedi. İzmir’e sıklıkla gelmeye çalıştığını dile getiren duayen oyuncu, “Bu kentle ilgili çekilen bir dizi, proje, oyun olursa da ücretine falan bakmadan değerlendiririm” diye konuştu.
Bir oyuncuda bulunması gereken en önemli özelliğin doğallık olduğunu kaydeden Cihat Tamer, “Yetenekli oyuncular var, ancak genel olarak işlerine ve ustalarına saygıları yok. Oysa, sabır ve süreklilik gerekiyor” saptamasını yaptı.

Bir döneme damga vuran Bizimkiler dizisinde rol alan 17 kişinin, Mahallenin Muhtarları’ndan da 11 kişinin yaşamda olmadığını belirten Tamer, “O yapımlar başkaydı, Toplumda iz bırakmıştı. Böyle diziler yine yapılabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘İzmir’e yerleşebilirim’