Ege İzmir haketmiyor

İzmir haketmiyor

31.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir’de sanayici ve işadamlarına yaptığı konuşmada, “İzmir’i burnu akmış, kir pas içinde çocuğa” benzetti.

İzmir haketmiyor

Sert tepki alan Çelik, daha sonra söylediklerinin yanlış anlaşıldığını savundu ve bu kez kaş yapayım derken adeta göz çıkardı ve “Ben parmağımla ayı gösteriyorum ama ‘ahmaklar’ ayıya değil parmağıma bakıyor” dedi.
Milliyet Ege Sokak Timi, “Ak Partili Hüseyin Çelik’in İzmir hakkında yaptığı benzetmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye vatandaşlara sordu.
İşte aldığımız yanıtlar:


Sandık başında hatırlayacağız
Halide Kâhya-Ev Hanımı (41):”Bir devlet büyüğünün, bu söylemlerini hiç yakıştıramadım. Hiç kimse bir kente böyle tabirler kullanmamalı. Hele ki bu kent İzmir gibi, Türkiye’nin en modern en aydınlık kenti ise, kişi sözünü seçerek konuşmalı. İzmirli AKP’yi sandıktan çıkarmadıysa, 2011 seçimlerinde de yine aynısını yapar, bu lafı İzmirli unutmayacaktır.”

İzmir, artık üçüncü büyük kent değil
Hakan Kovlaz-Mağaza Müdürü (33):”Maalesef İzmir, Eskişehir, Antalya gibi şehirlerden bile daha geride kaldı. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti diye övündüğümüz İzmir, ne hallerde. Yerel seçimlerde Ak Parti İzmir’i alsaydı, maddi kaynaklarıyla bu kente ivme kazandır geliştirirdi. Önemli olan İzmir’in gelişmesidir”

Bakımsız ve hiç iş yapılmıyor
Mustafa Özer-Ticaret (35):”Hüseyin Çelik doğru söyledi. Bakımsız, iş yapılmayan bir kent burası. Ak Parti’nin olduğu şehirlere bakarsak ne kadar farklı olduğunu görürüz. Başka şehirlerde belediye seçimlerinde muazzam bir rekabet var, İzmir’de bu yok. Bu kente ne yatırım yapıyorlar, ne de İzmir’i geliştirmeye yönelik bir çalışma var...”

Bu sözü söyleyenin karakterine bakmalı
Elif Çelik- Öğrenci (19): “Ak Partili Hüseyin Çelik’in maaşını ödeyen kişi de İzmir’e gavur demişti, değiliz. O yüzden pek de şaşırmadım açıkçası. Bunu söyleyen kişinin karakterine bakmak lazım. Bu şehri alamadıkları için böyle yapıyorlar ama biz bunu yutmayız. Meşhur laf: Kedi uzanamadığı ciğere ‘mundar’ dermiş...”

Avrupanın en iyi 3. kentiydi
Zihni Tok-Elektronikçi (41): “Bu sözleri, örnek vermek, İzmir’in dağınıklığını göstermek için söyledi ve çok güzel bir tespit yaptı, İzmir’in en büyük sorununa parmak bastı. CHP, hâlâ 11 yıl önceki projeleri bitiremedi. Hatay’da İnönü Caddesine bir gidip bakın, metro çilesi yüzünden esnaf bıktı. Bundan on yıl önce İzmir Avrupa’nın en iyi üçüncü kentiydi İzmir, şimdi ne hallere geldi...”

Bu, üvey evlat muamelesidir
Remzi Çiloğlu-Kasap (49): “Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yaptığı bu benzetmeleri İzmir ve İzmirliler hak etmiyor. Zaten İzmir’i hep dışladılar, bu kente her zaman üvey evlat muamelesi yaptılar. Daha mantıklı, daha ılımlı yaklaşmış olsalardı, İzmirlilerin tutumu da farklı olurdu, dolayısıyla İzmir de daha bakımlı ve daha gelişmiş bir kent olurdu”

Çelik, bence özür dilemeli
Can Uzaras-Öğrenci (24):”Bu sözlerini İzmir’de hiç seçim kazanama-malarına bağlıyorum, bence özür dilemeli. Bu söylemlerle bir yere varamazlar. Bakımsız, gelişmemiş olmasının nedeni de İzmir’e bütçe kısıtlaması getirmeleri, diğer şehirlere yaparken buraya yatırım yapmamaları. Ak Parti’yi desteklemeyen İzmirlileri de cezalandırmış oluyorlar....”

Amaçları, İzmir’i de “hizaya getirmektir”
Natan Abulafya-Öğrenci (23): “Ak Parti burada seçim kazanamadığı için İzmir onlara göre uslanmaz bir çocuk. Türkiye’nin çoğu ilini tabir-i caizse hizaya getirdiler, İzmir hizaya gelmedi. Bu kent konusunda yaraları var. Çelik’in benzetmeleri de Başbakan’ın söylediği ‘Gavur İzmir’ sözünün devamı gibi. Kullandığı benzetme hiç hoş değil... “

Çok üzüldük ve sinirlendik
Berrin Zeybek-İşletmeci (39): “Hüseyin Çelik’in kullandığı tabirler Ak Parti’nin siyasi görüşünün dışa vurumu. İzmirliler olarak çok üzüldük, sinirlendik. İzmir için bu tür sözler sarfetmeleri ilk kez olmuyor. Bu kent, çoğunluğu CHP’li ve aydın bir kent. Bu yüzden Ak Parti’nin siyasi politikasına ters. Onlar gibi düşünmediğimiz için böyle konuşuyorlar. “