Ege İzmir hazır olsun

İzmir hazır olsun

20.06.2018 - 03:05 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimleri öncesi son haftayı İzmir’e ayıran Başbakan Binali Yıldırım, kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu, “Körfez Geçiş Projesi tamam, İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz” dedi

İzmir hazır olsun

SEÇİM bölgesi İzmir’de bir hafta geçirecek olan Başbakan Binali Yıldırım, dün bir toplantı düzenledi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kent gündemini meşgul eden Körfez Geçiş Projesi konusunun öne çıktığı toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, projeyle ilgili her şeyin hazır olduğunu belirtti, “Biz çoktan bitirdik, İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz” dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Körfez Geçiş Projesi

“İzmir’in istemesi lazım, STK’lar, medya ve kamuyou bunu gündemde tutmalı. Kentin kaderini değiştirecek bir proje, sıradan bir yol projesi değil. Mühendisler Odası yeniden dava açmış. Hem vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz hem sopa yiyoruz. Bunu hak etmiyoruz, ancak projenin heyecanına İzmirlilerin katılmasıyla süreci aşabiliriz. Kent trafiği 4-5 sene sonra azap olacak. Kuzey güney trafiğini doğrudan geçirdiğimiz zaman mesele kalmayacak. İzmir Limanı’nda da ciddi iyileştirmeler yaptık. Projesi hazır, ihaleye çıktık. Mahkeme kararıyla durduruldu. Zorla bir şey yapacak halimiz yok. Her işimiz dava edilirse biz ne yapacağız?”

İkinci çevre yolu projesiyle ilgili soruları da cevaplayan Başbakan, “Sadece fikri bir çalışma var. Nasıl bir güzergah olabilir, nerelerden geçebilir? Karayolları Genel Müdürlüğü bu yönde bir çalışma planlıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Gönül koymadık’

Ulaştırma Bakanlığı döneminde kentle ilgili birçok projesi olan ve önemli bir kısmını da hayata geçiren başbakan Binali Yıldırım, hükümetin İzmir’e hakkettiği mali desteği vermediği ve kentte de AK Parti’ye karşı bir önyargı olduğu konusundaki sorularaysa, “Havalimanı, İZBAN, Sabuncubeli, şehir hastaneleri, Güzelbahçe Yat Limanı gibi projeler yaptık. Bu şehre gönül koyduğumuz yok! İzmir’de siyasete başlarken yüzde 17 oyumuz vardı. Önyargıları değiştirmemiz lazım” dedi.

Artık yaşlandım

İdeolojik yaklaşımların İzmir’e zaman kaybettirdiğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, “Projeyi kim gündeme getirdi? AK Parti, o zaman karşı çıkalım zihniyeti kente yayılmış, ancak kaybeden İzmir oluyor. Karşıyaka Stadı’nın hali ortada, paramızla rezil oluyoruz. Kentte alt yapı sorunları sanıldığından daha büyük. En büyük problesemse sahil bandını baskı altına alan imar sorunu, İzmir bunu çözmeden marka kent haline asla gelemez. İmar barışı getirdik. İzmir kutuplaşma siyasetinden kaybediyor. İnatlaşarak bir yere varamayız. Konak Tünelleri’ni yaptık, unutuldu bile bizim yaptığımız. O iş de inada binmişti. Artık yaşlandım. Kimseyle inatlaşmaya niyetim yok. İzmir bize çok şey verdi. Neticede belediye başkanı seçmediler, uzak görüşlü oldukları için Başbakan yaptılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, son olarak İnciraltı sorununun da yeni imar barışı ile birlikte çözüleceğini dile getirdi. İzmir- İstanbul Otyolu’nun ise 2019 yılında tamamen bitirilip hizmete açılacağını, hızlı tren projesinin de 2023 itibariyle tamamlanacağını açıkladı.

‘Yatırım yaptık engel olmadık’

İzmir’e yaptıkları yatırımları ve çözdükleri sorunları bir bir anlatan Başbakan Yıldırım, “İZBAN 186 kilometreye uzanıyor. Biz el atmasak olur muydu. 24 projeyi birer birer yapıyoruz. İzmir’le hep alakalıydık alakalı olmaya devam edeceğiz” dedi. “İzmir’de yerel yönetimler bir şeyi çok iyi yaptı. ‘Bizi engellediler’ dedi, bunu iyi sattı” diyen Başbakan, “Neyi engellemişiz. Kente,15 yılda 66 katrilyon yatırım yaptık.Siyaseti sandıkta yapacağız. Ondan sonra şehrin geleceği için birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.