Ege ‘‘İzmir’i tanıtım Programı’’ önerisi

‘‘İzmir’i tanıtım Programı’’ önerisi

22.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da üç bakanı ziyaret eden İTO heyeti, Çağlayan’dan, yurtdışı gezilerinde EXPO için oy istemesini teklif etti. Bakan da olumlu karşıladı

‘‘İzmir’i tanıtım Programı’’ önerisi

İzmir Ticaret Odası heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu ve Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Payzin, Cüneyt Güleç, Meclis Üyeleri Mikdat Dabak ve Ali Haydar Erdem, Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Bakan Yazıcı’ya davet
İzmir heyeti, Bakan Yazıcı’ya başarı diledi ve İzmir’e davet etti. Demirtaş, “Türkiye, hükümetiniz döneminde büyüme rekorları kırarak dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdi. İç ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun bir an önce çıkması gerekiyor” dedi. Yazıcı, İzmir’in önemli bir şehir olduğunu, sorunları çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Özel düzenleme yapacak
İzmir Ticaret Odası heyeti, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti. Bakan Çağlayan’dan yurtdışı gezilerinde “İzmir Tanıtım Programı” düzenlenmesini gündemine almasını isteyen Ekrem Demirtaş, “Gezilerinizde bu konuda bize gündeminizde yer verirseniz İzmir’i tanıtmak istiyoruz. Aynı zamanda EXPO için oy isteriz. Biz olmasak da EXPO için sizin oy istemeniz etkili olur” dedi. Bakan Çağlayan, bu teklifi olumlu karşıladı. Demirtaş, yabancı yatırımcıların İzmir’e getirilmesi konusunda da destek istedi. Çağlayan, “Ekonomik gelişmesi, tez konusu olan bir ülkeyiz. Türkiye, dünyada rol model oldu. 1 milyar dolar için IMF kapısında beklerdik” dedi.


Işıkkent’e yol sözü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı da ziyaret eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyet, “Bugün sizden bir şey istemeye değil, tebrik etmeye geldik. Siz zaten her şeyi yapıyorsunuz” dedi. İç Taşımacılık Grubu Meclis üyeleri Ali Haydar Erdem ve Mikdat Dabak, sektörde yaşanan sıkıntıları Bakan Yıldırım’a iletti. Hüseyin Payzin, Ayakkabıcılar Sitesi yolunun yapılmasını beklediklerini söyledi. Bakan Yıldırım ise, “Işıkkent işi tamam” diye yanıt verdi.