Ege İzmir için büyük şans

İzmir için büyük şans

14.07.2018 - 00:59 | Son Güncellenme:

Dev yatırımlarla kente değer katan Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanı seçilmesi, iş dünyasında heyecan yarattı, önde gelen isimler duygularını paylaştı.

İzmir için büyük şans

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanı seçilmesi, kentteki iş insanları tarafından sevinçle karşılandı. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İstanbul-İzmir Otoyolu, Çandarlı Limanı, Sabuncubeli Tüneli, Yenilenen Adnan Menderes Havaalanı İç Hatlar Terminali ve İZBAN gibi projelere imza atan Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinde de kentimize hizmet vermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz” diye konuştu. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, “Gerek bakanlığı gerekse başbakanlığı döneminde İzmir’e ayrı bir değer veren Yıldırım’ın Meclis Başkanı seçilmesi kentimiz için büyük bir şans” dedi
Yıldırım’ın Türk siyasi hayatına renk katan önemli bir devlet adamı olduğunu dile getiren İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ise, “Geldiğimiz noktada böyle önemli bir görevi üstlenmesini, yeni sisteme geçiş sürecinin sağlığı ve TBMM’nin misyonu açısından değerli buluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” yorumunda bulundu.
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’nda da farkını ortaya koyacağına inandığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Anlayış bekliyoruz’

Yerel seçimleri hatırlatan ve partinin bu süreçte tartışma konusu haline getirilmemesini isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir’de olağanüstü kurultay için imza toplayacağını açıklayan delegelere seslendi, “Herkesi içinde bulunduğumuz durumu iyi anlamaya davet ediyoruz” dedi.

Süreç değerlendirilecek

Delegelerin hür iradesinin bulunduğunu belirten Torun, “Hepsi bilgili, analiz yeteneği olan, sorumluluğunun farkında olan yol arkadaşlarımız, kararlarını verirler. Ancak önümüzde yerel seçimler var. Şu anda gerçekten birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var” diye konuştu. Partinin süreci değerlendireceğini de sözlerine ekleyen Torun, daha sonra ihtiyaca göre çalışmaların yapılacağını dile getirdi.
Yerel seçimlerde adayların belirlenme yöntemlerine dair de bilgi veren Torun, “3 tespit biçimi var; ön seçim, temayül yoklaması ve merkez yoklaması. Seçim bölgesinin durumuna göre en iyi adayı tespit edecek yöntem belirlenecektir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım sevinci

Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanı seçilmesi, AK Parti İzmir teşkilatında büyük bir sevinç yarattı. Üyeler ve milletvekilleri, Yıldırım’ın seçilmesinin, İzmir açısından avantaj olduğunu belirtti. Hamza Dağ, “Kente önemli hizmetler kazandırdı. Şimdi de TBMM Başkanı olarak yeni sistemde görev yapacak. Bu süreçte de güçlü Meclis’i temsil edecek ve bugüne kadar yaptığı hizmetleri yeni görevinde de devam ettirecektir. İzmir için de bu durum bir kazanç” diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, “Türkiye’nin her noktasında emeği olan birinin bu kutsal göreve getirilmesi, bizi çok memnun etti. Hem ülkemiz hem de İzmir için çok büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘En ideal kişi’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, Yıldırım’ın geçiş dönemini çok iyi yürüttüğünü ifade etti, “Yasamanın başında da yürütmeyi çok iyi bilen, aradaki koordinasyonu sağlayacak en ideal kişi Binali Yıldırım. İlimiz için de bir şans. İzmir’in bir sorunu, sıkıntısı olduğunda biz Binali Yıldırım ile bir yerlere ulaşabiliyoruz. Anında çözüm üretebiliyoruz. Yeni dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.