Ege ‘İzmir için hayallerim var’

‘İzmir için hayallerim var’

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Ticaret Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi, “Mobilya, tarım ve su ürünleri sektörleri için OSB çalışmaları tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

‘İzmir için hayallerim var’

Önceki gün İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Toplantısı’na katıldı. İzmirli olmaktan gurur duyduğunu, kent için hayalleri olduğunu belirten Pakdemirli, “Sürprizlerimizi açıklamak istiyorum. Katma değerin, tarıma dayalı sanayide olduğunu biliyoruz. Tarım OSB’ler için Dikili ve Menderes’te arsalar hazır, yatırımcılar için yüzde 3 faizli kredi imkanı sunulacak. Su ürünleri OSB için de çalışıyoruz. Karabağlardan taşınacak mobilyacılar için de orman arazilerini, kamu yararına kullanılması şartıyla seve seve veririz” dedi.

Haberin Devamı

‘Atölye Kentler’ projesi

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise “Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) ortak hayali, tarım ve mobilya OSB projeleriyle ilgili, yer seçimi ve müteşebbis heyet kurma ön çalışmalarında sona yaklaştık. Dikili Jeotermal Kaynaklı Seracılık, Menderes Seracılık (Süs Bitkileri) ve Tire Süt Sığırcılığı alanında Tarım OSB kurma konusunda da ön mutabakata vardık. Sırada diğer sektörler için ‘Atölye Kentler’ projesi var. Ayrıca her fırsatta bir liman kenti olan İzmir’in lojistik avantajlarından bahsediyoruz. Bu nedenle hem denize hem de limana yapılan yatırımlar kent için hayati önem taşıyor. İzmir Körfez Geçişi Projesi’ni de destekliyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı çıktı ancak bakanlık mahkemenin kararı doğrultusunda gerekli çalışmaları yapacaktır, biz de kendilerine her aşamada destek olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Markalaşalım’

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlenen 2018-2019 Zeytin Rekolte Tahmini Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Zeytin üretimi 600 binden 846 bin hektara gelmiş, bana soracak olursanız yeterli değil. Zeytine, ‘Kimin bakan olmasını istersin?’ diye sorulsa, ‘Bekir Pakdemirli’ derdi. Ben bu işin her aşamasında bulundum. Hem ihracatını hem satışını yaptım. 20 senenin üzerinde bu işin içindeyim. Daha hızlı büyümemiz lazım. Zeytinyağı ihracatını 100 bin tonun üzerine çıkarmak gerekiyor” dedi. Global marka yaratma hayalinden de bahseden Bakan Pakdemirli, zeytinlik alanların madenciliğe ayrılmasına da kesinlikle karşı olduğunu vurguladı.

‘Prim sistemi uygulansın’

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ise, stratejik ürün olması nedeniyle zeytinyağı prim sisteminin sadece zeytinyağına değil, hem dane zeytin hem de sofralık zeytine uygulanması gerektiğini ifade etti. Bakan Pakdemirli’ye konuşmasının ardından zeytin ve zeytinyağı ikramı yapıldı. Pakdemirli, daha sonra bahçedeki üretim hasadını yerinde inceledi.

Haberin Devamı

‘Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi’

İzmir Ticaret Odası’ndaki (İTO) buluşmanın ardından, AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidildiğini dile getirdi, “Çok daha fazla çalışmalıyız. Kapı kapı dolaşıp, ‘Hadi dostum! Bu dava AK Parti’nin davası değil, milletin davası, çocuklarımızın geleceği’ dememiz gerekiyor. İzmir’i alamazsak, ‘Bunlar bu işi yapamıyor, tekrar parlamenter sisteme geçelim’ diyecekler” ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, “Kişilere bağlı siyaset yapılması yanlış, yerel seçim öncesinde kamuoyu yoklamaları ve istişarelerle adaylar belirlenecek” dedi.

Ardından AK Parti Buca İlçe Danışma Meclisi toplantısına geçen Pakdemirli, “16 yıldır Türkiye’den destek alıyoruz ama İzmir’de, Buca’da eksiğimiz var. 2014’te çalışan ekipteydim, bu sefer aldık dedik ama alamadık. Şimdi almaya çok yakınız, çünkü Buca’da hizmet yok” dedi. Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, “Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. İnanıyorum ki destan yazacağız ve Büyükşehir’i de alacağız” diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da “Buca’da bu seçimleri alacağımızın heyecanını fazlası ile görüyorum” şeklinde konuştu.